Διαδοχή στη Ν.Δ: Οι κόντρες για τις ημερομηνίες, ο «αντιτσίπρας» Γεωργιάδης και τα τηλεφωνήματα του Επίτιμου για τον Κυριάκο

Διαδοχή στη Ν.Δ: Οι κόντρες για τις ημερομηνίες, ο «αντιτσίπρας» Γεωργιάδης και τα τηλεφωνήματα του Επίτιμου για τον Κυριάκο
|
Open Image Modal
Eurokinissi

Η αίθουσα που αναζητούσαν οι επιτελείς του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ευρέθη και μέχρι την Παρασκευή πριν από την 6η απογευματινή όποτε και εκπνέει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, αναμένεται ο ίδιος να παρουσιάσει με κάθε επισημότητα την υποψηφιότητα του, συνοδευόμενη από μια συνολική πλατφόρμα για το πως βλέπει την επόμενη μέρα στη ΝΔ, την αναδιοργάνωση του κόμματος, το πολιτική στίγμα, αλλά και την φυσιογνωμία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει μαζί του και τις 50 υπογραφές που απαιτούνται από το καταστατικό για να είναι έγκυρη η υποψηφιότητα του, οι οποίες προέρχονται από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτές υπογραφές από Περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες.

Στο παρά πέντε όμως της ολοκλήρωσης της λίστας υποψηφιοτήτων "ανακαλύφθηκε" ακόμα ένα πεδίο αντιπαράθεσης, αυτή τη φορά για τον χρόνο διεξαγωγής της εκλογικής αναμέτρησης, με τους βασικούς παίκτες να μπαίνουν σε ένα παιχνίδι διαρροών με εκατέρωθεν συντροφικά καρφιά.

Πηγές από το περιβάλλον του νυν προέδρου της ΝΔ ανέφεραν ότι για τον χρόνο διεξαγωγής θα αποφασίσει κατά πλειοψηφία η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ζητώντας ουσιαστικά οι εσωκομματικές κάλπες ότι θα πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό, για να αρχίσει να ξεδιπλώνεται η αντιπολιτευτική στρατηγική της ΝΔ, με τις κάλπες να στηθούν στις 18 Οκτωβρίου, με το επιχείρημα ότι «όταν σε πέντε ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε είκοσι ημέρες εθνικές εκλογές, εμείς γιατί να μην μπορούμε να κάνουμε εσωκομματικές εκλογές μέσα σε 10-15 ημέρες;»

Συνεργάτες του Ευάγγελου Μεϊμαράκη υποστηρίζουν πως η ΝΔ θα πρέπει να έχει αρχηγό και μάλιστα σύντομα, απέναντι στις κρίσιμες ψηφοφορίες που θα πραγματοποιηθούν στη Βουλή και θα αφορούν μια σειρά από σκληρά μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο.

Διαφορετική είναι η άποψη όμως τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του Απόστολου Τζιτζικώστα σε σχέση με την ημερομηνία των εκλογών.

Από το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη σχολίαζαν με δεικτικό τρόπο ότι "οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία, ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τι λέμε και για αυτό το λόγο οι εκλογές πρέπει να γίνουν 15 Νοεμβρίου».

Στο ίδιο πνεύμα και το επιτελείο του κ.Τζιτζικώστα που ζητούσαν να μην γίνει μια φαστ τρακ διαδικασία αλλά «σε κάθε περίπτωση πρέπει να δοθεί επαρκής χρόνος, για να ακουστούν οι υποψήφιοι και τα επιχειρήματά τους».

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο εταίρος διεκδικητής της γαλάζιας ηγεσίας Άδωνις Γεωργιάδης επιδίδεται μέχρι την τελευταία στιγμή σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου - έστω και στο παρά πέντε - να έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τον μαγικό αριθμό των 50 υπογραφών που απαιτούνται και να προτάσσει στην επιχειρηματολογία του ότι βασικό στοιχείο αυτής της αναμέτρησης θα πρέπει να είναι ποιος θα μπορέσει πιο γρήγορα να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα, μαθητών της παράλληλα να τηρηθούν χρονικά οι διαδικασίες, υπενθυμίζοντας χαρακτηριστικά όσα έλεγε η ΝΔ για το δημοψήφισμα ότι "η βιασύνη του Τσίπρα υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες".

Την ίδια στιγμή, ενεργά στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφενός για την εξασφάλιση των 50 υπογραφών και αφετέρου για την καλύτερη επίδοση στην κάλπη, έχει εμπλακεί ο 97χρονος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ. σήκωσε, ο ίδιος, το τηλέφωνο προς εξασφάλιση των 50 υπογραφών που απαιτούνται προκειμένου να είναι έγκυρη η υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ηγεσία.