Σβίγκου: Άλλοι είχαν στo payroll τους δημοσιογράφους, να μηv το ξεχνάει η ΝΔ

Σβίγκου: Άλλοι είχαν στo payroll τους δημοσιογράφους, να μηv το ξεχνάει η ΝΔ
Open Image Modal
Eurokinissi

Σκληρή κριτική στη ΝΔ για τις κατηγορίες της προς την κυβέρνηση περί «παρέμβασης» στην επικείμενη απόφαση του ΣτΕ, άσκησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», καταλογίζοντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως εκείνο προσπαθεί να προκαταβάλει την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή εκείνο που δηλώσαμε είναι ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης, μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ των δημοσιογράφων», και πως αντίθετα το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση ήταν να συζητήσει προτάσεις με τις ενώσεις ΜΜΕ που δίνουν λύση, ώστε να προσληφθούν όσοι τυχόν χάσουν τη δουλειά τους.

«Στεκόμαστε στο πλευρό των δημοσιογράφων, ειδικά στο πλευρό εκείνων που αγωνιούν σήμερα για το αν θα χάσουν ή όχι την δουλειά τους», τόνισε.

Στον αντίποδα, υπενθύμισε ότι: «Άλλοι είχαν στο payroll τους δημοσιογράφους και τους έκοβαν τιμολόγια, άλλοι αντιλαμβάνονταν την δημοσιογραφία με όρους χειραγώγησης, άλλοι σήκωναν τα τηλέφωνα όταν ήταν κυβερνώντες και έλεγαν στα κανάλια τι να παίξουν», σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι «ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε, γιατί δεν έχει συνηθίσει να κρύβεται», αντιπαραβάλλοντας αυτό με τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά, που δεν έκανε συνέντευξη Τύπου στις ΔΕΘ.

Η Ράνια Σβίγκου είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωτοκλασάτα στελέχη «απέκρυψαν κατ’ αρχήν τη δήλωση του πρωθυπουργού η οποία ήταν ξεκάθαρη ως προς την απόφαση του ΣτΕ, ότι δηλαδή «η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η κυβέρνηση θα τις σεβαστεί απολύτως», αποκρύβοντας ταυτόχρονα τη δική τους προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα κλίμα, προκαταλαμβάνοντας την απόφαση του ΣτΕ", τόνισε. Υπενθύμισε δε ότι κάθε ημέρα «οι εκπρόσωποι της ΝΔ, με προεξάρχοντα τον κ. Μητσοτάκη, αναφέρονται στην αντισυνταγματικότητα του νόμου», παραπέμποντας ειδικότερα στη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «οποιοσδήποτε διαβάσει το Σύνταγμα καταλαβαίνει ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος».

Απαντώντας στο επιχείρημα του Γιώργου Κουμουτσάκου ότι η δήλωση του πρωθυπουργού είναι πιο βαρύνουσα από αυτές του προέδρου της ΝΔ λόγω θεσμικής θέσης, σχολίασε: «Λες και η αντιπολίτευση δεν έχει θεσμική θέση, δεν είναι θεσμικός ο ρόλος της...».

Επισήμανε ότι η ΝΔ χαρακτήριζε αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, πριν καν έρθει, αλλά και έπειτα παρ’ ότι ψηφίστηκε από ευρύτατη πλειοψηφία και ότι εν συνεχεία λέει ότι θα τον καταργήσουν ανεξάρτητα από την απόφαση του ΣτΕ, «δείχνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο πως προσπαθούν να προκαταλάβουν και να επηρεάσουν την Δικαιοσύνη».

Η Ράνια Σβίγκου επισήμανε ότι «εμείς από την πρώτη στιγμή εκείνο που δηλώσαμε είναι ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης, μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ των δημοσιογράφων». Σημείωσε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση ήταν να συζητήσει με τις ενώσεις των ΜΜΕ για τα κίνητρα που θα δοθούν στις επιχειρήσεις για να προσλάβουν εργαζόμενους που τυχόν χάσουν τη δουλειά τους.

«Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η κυβέρνηση στοχοποιούν δημοσιογράφους»

Ερωτηθείσα με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η κυβέρνηση στοχοποιούν δημοσιογράφους, για να επισημάνει ότι αντίθετα θα μπορούσε να αναφέρει πάμπολλα παραδείγματα πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ των οποίων και οι Ν. Φίλης και Π. Πολάκης) που έχουν στοχοποιηθεί προσωπικά και όχι αναφορικά με το κυβερνητικό τους έργο.

«Είναι αντιστροφή της πραγματικότητας σήμερα να λέγεται ότι οποιοσδήποτε στον ΣΥΡΙΖΑ έχει προσωπικό θέμα με τον οποιοδήποτε δημοσιογράφο», είπε, για να προσθέσει: «Ίσα ίσα, στεκόμαστε στο πλευρό των δημοσιογράφων, ειδικά στο πλευρό εκείνων που αγωνιούν σήμερα για το αν θα χάσουν ή όχι την δουλειά τους», τόνισε.

«Και να θυμίσω και το εξής, γιατί έχουμε την τάση να ξεχνάμε και ειδικά η ΝΔ έχει την τάση να ξεχνάει», συνέχισε η κ. Σβίγκου: «άλλοι είχαν στo payroll τους δημοσιογράφους και τους έκοβαν τιμολόγια, δημοσιογράφους που στη συνέχεια κατηγορήθηκαν και κατηγορούνται ως εκβιαστές. Άλλοι αντιλαμβάνονταν τη δημοσιογραφία με όρους χειραγώγησης και εξυπηρέτησης, άλλοι σήκωναν τα τηλέφωνα όταν ήταν κυβερνώντες και έλεγαν στα κανάλια «να παίξει αυτό και να μην παίξει εκείνο»". "Εμείς τέτοια πράγματα δεν τα κάνουμε και ούτε θα τα κάνουμε ποτέ», τόνισε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)