Πόσο κοστίζει ένα μενού γευσιγνωσίας στα εστιατόρια των 10 καλύτερων σεφ του κόσμου

Ούτε ένας Ελληνας στους 100 καλύτερους.
Open Image Modal
Librije
Librije

Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν τα ονόματα των σεφ που κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση στην λίστα του The Best Chef Award Top 100. Ονόματα νέων και παλιών σεφ από όλο τον κόσμο που εντυπωσιάζουν με τις δημιουργίες τους. Πόσο κοστίζει όμως ένα γεύμα στα εστιατόρια των 10 κορυφαίων;

10. Jonnie Boer, Librije, Ζβόλε (Ολλανδία) - Μενού γευσιγνωσίας 252,2 ευρώ, 10 πιάτα

9. Vladimir Mukhin, White Rabbit, Μόσχα (Ρωσία) - Μενού γευσιγνωσίας 141 ευρώ, 12 πιάτα 

8. Rene Redzepi, Noma, Κοπεγχάγη (Δανία)- Μενού γευσιγνωσίας 335 ευρώ, περί τα 20 πιάτα

7. Mauro ColagrecoMirazur, Μεντόν (Γαλλία)- Μενού γευσιγνωσίας 260 ευρώ, 9 πιάτα 

6. Virgil MartinezMil Centro, Λίμα (Περού) - Μενού γευσιγνωσίας 143 ευρώ, 8 πιάτα

5. Disfrutar, Βαρκελώνη (Ισπανία) - Μενού γευσιγνωσίας έως 195 ευρώ, ο αριθμός των πιάτων εξαρτάται από το μενού

4. Grant Achatz,  Alinea, Σικάγο (ΗΠΑ) - Μενού Γευσιγνωσίας 150 έως 359 ευρώ, από 12 έως 18 πιάτα

3. Dabiz MuñozDiverXo, Μαδρίτη (Ισπανία)- Μενού γευσιγνωσίας 250ευρώ, 18 πιάτα

2. Joan RocaEl Celler de Can Roca, Χιρόνα (Ισπανία)- Μενού Γευσιγνωσίας 215 ευρώ, 19 πιάτα

1. Bjorn FrankzenFrantzén, Στοκχόλμη (Σουηδία), Μενού γευσιγνωσίας 327 ευρώ, 10 πιάτα