Πρόεδρος του Ισραήλ για τις εκρήξεις στους βομβητές: «Η Χεζμπολάχ έχει πολλούς εχθρούς»

«Απορρίπτω κάθε σύνδεση με αυτό ή αυτή την πηγή επιχείρησης»
Open Image Modal
via Associated Press

Ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτσογκ, ερωτηθείς για τις εκρήξεις σε βομβητές και γουόκι τόκι της Χεζμπολάχ, είπε πως «απορρίπτω κάθε σύνδεση με αυτό ή αυτή την πηγή επιχείρησης» προσθέτοντας πως «έχουμε το δικαίωμα να αμυνθούμε», υπενθυμίζοντας την επίθεση με ρουκέτες σε κοινότητα Δρούζων στο Ισραήλ που κόστισε τη ζωή σε παιδιά και σημειώνοντας πως η Χεζμπολάχ «έχει πολλούς εχθρούς».

Ο πρόεδρος του Ισραήλ δήλωσε ότι η χώρα του δεν θέλει πόλεμο με τον Λίβανο, προσθέτοντας ωστόσο ότι τον έλεγχο της γειτονικής χώρας έχει πάρει η Χεζμπολάχ. Ωστόσο παραδέχτηκε ότι υπάρχει κίνδυνος δραματικής κλιμάκωσης.

Αναφερόμενος στη Χεζμπολάχ, είπε ότι είναι «οπλισμένη μέχρι τα δόντια από την ιρανική αυτοκρατορία του κακού». Ερωτηθείς για το αν το Ισραήλ θα εξαπέλυε πυραυλικές επιθέσεις στο Ιράν, είπε ότι η χώρα του έχει καταστήσει ξεκάθαρο πως θα εξαφανίσει οποιεσδήποτε υπαρξιακές απειλές εναντίον της. Υπογράμμισε πως το Ισραήλ δεν επιθυμεί αυτόν τον πόλεμο, τον οποίο άρχισε η Χαμάς και τώρα η Χεζμπολάχ, μα «πρέπει να εξαφανίσουμε αυτή την απειλή και να επιτρέψουμε στον λαό μας να ζήσει ειρηνικά».