Πρώτες αντιδράσεις για το σίκουελ του Μονομάχου από την προβολή στο Λος Άντζελες

«Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει στο Κολοσσαίο για να αποδείξει ότι το έχει ακόμα…». «Χαράξτε από τώρα το όνομα του Ντένζελ Ουάσινγκτον στο Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου».
Open Image Modal
Πολ Μέσκαλ και Πέδρο Πασκάλ στο Gladiator II.
Aidan Monaghan

Η πρώτη ειδική προβολή του Μονομάχου 2 πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (18/10) στο Λος Άντζελες, σε μέλη της Αμερικανής Ακαδημίας Κινηματογράφου (βλέπε Όσκαρ) και του SAG (Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών).

Παρά το γεγονός ότι οι κριτικές για το Gladiator II δεν θα δημοσιευθούν πριν από την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες, οι πρώτες αντιδράσεις όσων παρακολούθησαν την προβολή κατέκλυσαν τα social media.

Η Jillian Chilingerian από το Offscreen Central έγραψε: «Χαράξτε από τώρα το όνομα του Ντένζελ Ουάσινγκτον στο Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου για το Gladiator 2».

Open Image Modal
Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον υποδύεται τον Macrinus, έναν πλούσιο έμπορο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον εφοδιασμό του στρατού με τρόφιμα και όπλα.
Aidan Monaghan

Ο Scott Mantz, συνεργάτης του KTLA, χαρακτήρισε την ταινία «ένα επικό σίκουελ», σημειώνοντας ότι διαθέτει «υπέροχη δράση, εκπληκτικά ψηφιακά εφέ, εξαιρετικές ερμηνείες».

O δημοσιογράφος Simon Thompson, ο οποίος συνεργάζεται από το Forbes μέχρι το Indiewire, αφού αναφέρεται κι εκείνος στις «επικές σκηνές δράσης» γράφει  μεταξύ άλλων στην ανάρτηση του ότι «ο Πολ Μέσκαλ ηγείται με αυτοπεποίθηση ενός συμπαγούς, αστρικού καστ».

 

Ο κριτικός κινηματογράφου Scott Menzel χαρακτηρίζει το Gladiator II ως «την καλύτερη ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ μετά το The Martian» (Η Διάσωση) και επισημαίνει ότι «ο Πολ Μέσκαλ λάμπει».

Στην ίδια γραμμή και η πρώτη αντίδραση του επίσης κριτικού κινηματογράφου Griffin Schiller: «Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει στο Κολοσσαίο για να αποδείξει στον κόσμο ότι το έχει ακόμα. Μια επική, σαιξπηρική ιστορία ελπίδας, ματαιότητας και εξουσίας μέσα σε ένα σύστημα που καταρρέει. Ο Ντένζελ σε μια εκπληκτική, μακιαβελική ερμηνεία. Τι ταινία!».

Σύμφωνα με το Variety, το πολυαναμενόμενο σίκουελ του βραβευμένου με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μονομάχου (2000) ανάβει τη σπίθα για υποψηφιότητα του Βρετανού σκηνοθέτη -υπενθυμίζεται ότι παρά τις τρεις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει, ο Ρίντλεϊ Σκοτ δεν έχει κερδίσει Όσκαρ Σκηνοθεσίας.

Παράλληλα, τόσο ο Πολ Μέσκαλ που υποδύεται τον Μονομάχο, όσο και ο Ντένζελ Ουάσινγκτον θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Για τον Μέσκαλ, θα είναι -εάν συμβεί- η δεύτερη υποψηφιότητα του για Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου μετά το «Aftersun» (2022).

Όσον για τον βραβευμένο με δύο Όσκαρ Ουάσινγκτον, θα μπορούσε, κατά το δημοσίευμα, να διεκδικήσει και ένα τρίτο και να εισέλθει στο κλαμπ των τρεις φορές βραβευμένων με Όσκαρ ηθοποιών, όπως η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, ο Τζακ Νίκολσον και ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις.

Ο «Μονομάχος ΙΙ» διαδραματίζεται είκοσι χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. Η ιστορία ακολουθεί τον Λούσιους (Πολ Μέσκαλ), εγγονό του πρώην αυτοκράτορα της Ρώμης Μάρκου Αυρήλιου και γιο της Λουσίλα (Κόνι Νίλσεν) και του Μάξιμου (Ράσελ Κρόου).

Ο Λούσιους ζει πλέον με τη γυναίκα και το παιδί του στη Νουμιδία, όπου τον είχε στείλει η μητέρα του όταν ήταν μικρός. Όταν εισβάλλουν Ρωμαίοι στρατιώτες με επικεφαλής τον στρατηγό Μάρκο Ακάκιο (Πέδρο Πασκάλ), γίνεται σκλάβος και αναγκάζεται να πολεμήσει ως μονομάχος ενώ στον θρόνο βρίσκονται οι αυτοκράτορες Καρακάλλας και Γέτας (Τζόζεφ Κουίν και Φρεντ Χέτσινγκερ).

Το Gladiator II έρχεται τους ελληνικούς κινηματογράφους στις 14 Νοεμβρίου.

Με πληροφορίες από Variety