Μαρία Κάλλας: Η Αντζελίνα Τζολί στο πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Maria»

Οι τελευταίες μέρες της ζωής της μοναδικής ντίβας το 1977, στο Παρίσι.
Open Image Modal
Η Αντζελίνα Τζολί στην ταινία «Maria»
Pablo Larraín/Netflix

«Τι θέλεις να τραγουδήσεις;», τη ρωτά μια φωνή, με την Αντζελίνα Τζολί /Μαρία Κάλλας να απαντά χαμένη στις σκέψεις της, «Όχι σήμερα». 

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Maria» του Χιλιανού σκηνοθέτη Πάμπλο Λαραΐν -μέρος της οποίας γυρίστηκε και στην Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο- που αφηγείται τις τελευταίες μέρες της ζωής της Μαρίας Κάλλας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 53 ετών, το 1977, στο Παρίσι.

Η ταινία, με την Αντζελίνα Τζολί στον ρόλο της μοναδικής ντίβας, έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, με το κοινό στη Sala Grande να της χαρίζει ένα standing ovation που ξεπέρασε τα οκτώ λεπτά και τα διεθνή ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι βάζει πλώρη για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ, φέρνοντας τη διάσημη ηθοποιό στην κούρσα για το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου, πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια.

Στο teaser περνούν στιγμιότυπα που ανασυνθέτουν τις τελευταίες, μοναχικές μέρες της Κάλλας στο Παρίσι, καθώς αναπολεί τη ζωή της -τις ευτυχισμένες στιγμές με τον Ωνάση, αλλά και τις ερμηνείες της στις μεγάλες σκηνές του κόσμου, τις τελευταίες μέρες «μιας γυναίκας που έκαψε τη φωνή της, τη ζωή της, κάνοντας (αυτό που αγαπούσε)». 

Στο πλάι της Τζολί πρωταγωνιστεί η Βαλέρια Γκολίνο ενσαρκώνοντας την αδελφή της Μαρίας Κάλλας, καθώς και οι Πιερφρανσέσκο Φαβίνο, Αλμπα Ρορβάχερ, Χαλούκ Μπίλγκινερ και Κόντι Σμιτ-ΜακΦί.

Ο Λαραΐν έχει δηλώσει ότι το «Maria» κλείνει το κύκλο της τριλογίας ταινιών που δημιούργησε με πρωταγωνίστριες γυναίκες που έγραψαν ιστορία. Το 2016 υπέγραψε την «Jackie» με την Νάταλι Πόρτμαν ως Τζάκι Κένεντι και το 2021 το «Spencer» με την Κρίστεν Στιούαρτ στο ρόλο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ταινία η οποία έκανε επίσης παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter