Οταν δύο γυναίκες από την Σικελία μοιράστηκαν ένα φιλί στις 26 Απριλίου, έδωσαν το έναυσμα για ένα «αντάρτικο τύπου selfie», εναντίον του ηγέτη της ακροδεξιάς στην Ιταλία και υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, γνωστό για τις πεποιθήσεις του κατά του κινήματος των ΛΟΑΤΚΙ.
Οπως αναφέρει στο άρθρο της η εφημερίδα The Guardian, οι Ματίλντε Ρίτσο και Γκάια Παρίζι 19 ετών, προσέγγισαν τον Σαλβίνι για μία selfie, μετά από ομιλία του σε περιοδεία στην Καλτανισέττα της Σικελίας. Ενω εκείνος προετοιμαζόταν να χαμογελάσει για την φωτογραφία, οι δύο νεαρές κοπέλες έβαλαν σε εφαρμογή την παγίδα που του είχαν στήσει και μοιράστηκαν ένα τρυφερό φιλί μπροστά στην κάμερα.
«Πήγαμε στη Καλτανισέττα για να διαμαρτυρηθούμε εναντίον του Σαλβίνι και της επικίνδυνης ρητορικής του κατά των αμβλώσεων» δήλωσε η Ρίτσο, φοιτήτρια Χημικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Τορίνο. Για να συμπληρώσει πως, «Η παρουσία του σε ένα αντι-φεμινιστικό, αντι-ομοφυλόφιλο και κατά της άμβλωσης συνέδριο ήταν απαράδεκτο. Δεν μπορούσαμε να σταθούμε και να παρακολουθούμε, καθώς ο Σαλβίνι και οι υποστηρικτές του προσπάθησαν να τραβήξουν την Ιταλία πίσω στο μεσαίωνα».
Το φιλί ήταν ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον του Σαλβίνι, ο οποίος τον Μάρτιο στην πόλη της Βερόνα και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Οικογενειών, τάχθηκε κατά των αμβλώσεων, του φεμινισμού και του κινήματος ΛΟΑΤΚΙ.
Οι Παρζι και Ριτσο δημοσίευσαν την φωτογραφία στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Instagram και Facebook, με αποτέλεσμα να γίνει άμεσα viral παγκοσμίως.
Ο Ματέο Σαλβίνι σχολίασε λίγο αργότερα, σε συγκέντρωση που είχε στην πόλη Γέλα της Σικελίας την επίμαχη φωτογραφία, λέγοντας πως «Νομίζουν πως με ξεγέλασαν. Χάρηκα για οτι έγινε. Δεν με ενοχλεί αν δύο γυναίκες θέλουν να κάνουν έρωτα μεταξύ τους, αρκεί να μην αγνοούν - διαγράφουν την μητέρα τους και τον πατέρα τους».
Από την στιγμή που το φιλί των κοριτσιών έκανε τον γύρο του κόσμου, τα αστεία και οι φωτογραφίες εις βάρος του Σαλβίνι αυξήθηκαν καθημερινά, με την The Guardian να κάνει λόγο για «αντάρτικο τύπου Selfie».
Πηγή: The Guardian