Στο κέντρο της πόλης, μεταξύ Συντάγματος και Μοναστηρακίου, πίσω από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, φημίζεται για το καλό κρέας, τις μεγάλες μερίδες, το γρήγορο σέρβις και τις καλές τιμές. Πρωταθλητής στα θετικά σχόλια, το χοιρινό κοντοσούβλι.
Κολοκοτρώνη 59, 210-3231700.
«Από θαλασσινά έχουμε μόνον αλάτι», είναι το μότο του δημοφιλούς ψητοπωλείου του Περιστερίου, στο οποίο ο μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ο μαύρος χοίρος. Οι τιμές κυμαίνονται από 20 έως 40 ευρώ κατ′ άτομο (χωρίς ποτό) και η κουζίνα ψήνει μέχρι τη μία το πρωί.
Κωνσταντινουπόλεως 64 και Αμμοχώστου, Περιστέρι, 210 57 57 455.
3. Θανάσης
Ψήνει από το 1948 και θεωρείται από τις καλύτερες ταβέρνες της Αθήνας. Οι τιμές του κυμαίνονται από 7 έως 25 ευρώ και οι φίλοι του είναι πολλοί και πολύ πιστοί.
Καβάφη 48, 210228 8675.
4. Ο Τέλης
Ο αυθεντικός Τέλης ψήνει στην Ευρυπίδου από το 1980 κι όπως λένε οι γνώστες, ψήνει εξαιρετικά. Τα διάσημα μπριζολάκια του προσφέρονται σε πολύ καλές τιμές και το σέρβις είναι γρήγορο και αποτελεσματικό.
Ευριπίδου 86, 210324 2775.
5. Πρίγκηπας
Βρίσκεται στα Εξάρχεια και σερβίρει στα κάρβουνα κρεάτα από μικρές, ελληνικές φάρμες: Κεμπάμπια Φλώρινας, προβατίνα Τυρνάβου, βουβάλια Κερκίνης, προβατίνες, λουκάνικα Τζουμαγιάς και μαύρο χοίρο (μεταξύ άλλων). Στο μενού φιγουράρουν και καπνιστά φιλέτα πέστροφας και χελιού. Οι τιμές από 3 έως 15 ευρώ.
Χαρ. Τρικούπη 23, 211-4050070.
6. Καλύβας
Σε έναν ωραίο πεζόδρομο στο Κουκάκι, σερβίρει σουβλάκια, κεμπάπ, φρυγαδέλια, κοντοσούβλι, μπιφτέκι και όλα τα καλά. Πολύ καλές τιμές και γρήγορη εξυπηρέτηση.
Γ. Ολυμπίου 10, 210-9231257.
7. Τα Σκαλάκια
Ατμόσφαιρα παλιάς ταβέρνας, καλοψημένο κρέας καλής ποιότητας, ικανοποιητικές μερίδες και καλές τιμές. Πρωταγωνιστούν τα παϊδάκια και οι μοσχαρίσιες μπριζόλες.
Διονυσίου Αιγινήτου 32, 210-7229290.