Η Ελλάδα έχει αναθέσει στις BNP Paribas, BofA Securities, Citi, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE και J.P. Morgan την επανέκδοση ενός ήδη υφιστάμενου 7ετούς ομολόγου, ανέφερε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) την Τρίτη (26 Απριλίου 2022).
Η κοινοπρακτική συναλλαγή για το ομόλογο της 22ας Απριλίου 2027 θα ξεκινήσει «στο εγγύς μέλλον, υπό τους όρους της αγοράς», ανέφερε ο ΟΔΔΗΧ.
Η S&P Global Ratings αναβάθμισε την Παρασκευή τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε BB+ από BB, επικαλούμενη βελτιωμένη αποτελεσματικότητα της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής.
Ανέφερε ότι οι επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία φάνηκαν «διαχειρίσιμες».
Η Ελλάδα εισέπραξε περισσότερα από 15 δισ. ευρώ μέσω μίας νέας έκδοσης 10ετούς ομολόγου τον Ιανουάριο, που ήταν η πρώτη του 2022.
Σχεδιάζει να δανειστεί συνολικά 12 δισ. ευρώ φέτος και να εκδώσει το πρώτο πράσινο ομόλογό της, εστιάζοντας στη συνεχή παρουσία στις διεθνείς αγορές χρέους και σε συνδυασμό με μείωση του χρέους της, που υπολογίζεται στο 189,6% του ΑΕΠ το 2022.
Η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές ομολόγων το 2017 αφού έμεινε αποκλεισμένη επί χρόνια κατά τη διάρκεια μιας δεκαετούς κρίσης χρέους από την οποία τελικά βγήκε τον Αύγουστο του 2018.
Το ομόλογο με λήξη τον Απρίλιο του 2027 διαπραγματευόταν με απόδοση 2,42% την Τρίτη (26 Απριλίου 2022).