Revo Salmon: Καπνιστός σολομός από μπιζέλια και άλγη στην ελληνική αγορά

Διαθέσιμος και στην Ελλάδα ο χορτοφαγικός σολομός της Revo Foods.
Open Image Modal
Revo Foods
.

Διαθέσιμος και στην Ελλάδα είναι πλέον ο χορτοφαγικός σολομός Revo Salmon της αυστριακής Revo Foods: Πρόκειται για ένα προϊόν από μπιζέλια και άλγη, πηγή βιταμινών, πρωτεϊνών και Ωμέγα 3 λιπαρών οξέων που ήδη πωλείται σε χώρες της ΕΕ, ενώ πρόσφατα εισήχθη και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, ο σολομός Revo Salmon έχει μπει στο μενού δύο δημοφιλών στεκιών για χορτοφάγους και όχι μόνο: Στο Koukoumi Vegan Hotel στη Μύκονο και στο OMG in SKG στην Θεσσαλονίκη. Όπως σημειώνεται, πρόκειται για το πρώτο βήμα εισαγωγής του προϊόντος σε ελληνικό έδαφος, καθώς σύντομα, ο σολομός της Revo Foods θα είναι διαθέσιμος και στην ευρεία αγορά για τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι αλλαγές στις διατροφικές προτιμήσεις των καταναλωτών, μερίδα των οποίων αποφεύγει πλέον τα ζωικά προϊόντα, αλλά και η γνωστοποίηση των βλαπτικών συνεπειών της αλιείας μαζικής κατανάλωσης στο περιβάλλον, δημιούργησαν ένα «κενό» στα ράφια των σούπερ-μάρκετ.

«Οι καταναλωτές θέλουν να συνεχίζουν να μπορούν να δοκιμάζουν τα αγαπημένα τους πιάτα, χωρίς όμως να επιβαρύνουν το περιβάλλον με τις καταναλωτικές τους συνήθειες. Επομένως, δημιουργείται η ανάγκη δημιουργίας εναλλακτικών χορτοφαγικών προϊόντων που μιμούνται την υφή, γεύση, και εικόνα των γνωστών σε όλους μας ζωικών προϊόντων», είπε σχετικά η υπεύθυνη Δημιουργίας Περιεχομένου της εταιρείας, Μαριαλένα Περπιράκη.