Ρίτσαρντ Γκιρ στον δεύτερο τηλεοπτικό ρόλο της καριέρας του: The Agency με Μάικλ Φασμπέντερ

Στην παραγωγή της κατασκοπικής σειράς ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Συμπρωταγωνιστούν Τζέφρι Ράιτ και Τζόντι Τέρνερ-Σμιθ. Κυκλοφόρησε το τρέιλερ.
Open Image Modal
Ο Ρίτσαρντ Γκιρ στο Φεστιβάλ Βενετίας, 1η Σεπτεμβρίου 2024. (Photo by Ernesto Ruscio/Getty Images)
Ernesto Ruscio via Getty Images

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ πρωταγωνιστεί -στον μόλις δεύτερο τηλεοπτικό ρόλο της καριέρας του- στην κατασκοπική σειρά «The Agency», ριμέικ της επιτυχημένης γαλλικής σειράς «Le Bureau des Légendes» (2015 - 2020).

Όπως δήλωσε πρόσφατα στο Entertainment Weekly, «είχαν κολλήσει» με τη σύζυγό του στην ορίτζιναλ σειρά, προσθέτοντας ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να δει το «The Agency». «Δεν μπορώ να το δω, επειδή μισώ να βλέπω τον εαυτό μου [στην οθόνη]», αποκάλυψε ο ηλικίας 75 ετών διάσημος ηθοποιός. «Το σκεφτόμουν πριν από μερικές εβδομάδες: Πιθανότατα δεν θα το παρακολουθήσω με τη γυναίκα μου. Θα το δει μόνη της -θα το δει, την ξέρω».

Η σειρά ακολουθεί έναν πράκτορα της CIA -στον ρόλο ο Μάικλ Φασμπέντερ- με το κωδικό όνομα Martian, στον οποίο δίνεται εντολή να εγκαταλείψει την ψεύτικη ταυτότητα του και να επιστρέψει στα γραφεία της υπηρεσίας στο Λονδίνο. Όταν όμως η γυναίκα που άφησε πίσω του επανεμφανίζεται, το ειδύλλιο αναζωπυρώνεται και η καριέρα του, η αληθινή του ταυτότητα, η αποστολή του, η διπλή ζωή του, έρχονται σε σύγκρουση με την καρδιά του.

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ υποδύεται τον Bosko, τον επικεφαλής της υπηρεσίας στο Λονδίνο, έναν κατάσκοπο με μεγάλο παρελθόν, ο οποίος δούλευε ως μυστικός πράκτορας επί οκτώ ολόκληρα χρόνια.

Στο επίκεντρο του «Le Bureau des Legendes», παραγωγή του CANAL+,  ήταν η υπηρεσία που έχει την ευθύνη για την εκπαίδευση και τον χειρισμό των μυστικών πρακτόρων οι οποίοι βρίσκονται σε μακροχρόνιες αποστολές σε περιοχές γαλλικών συμφερόντων. Ζώντας επί σειρά ετών με ψεύτικες ταυτότητες, οι πράκτορες αυτοί έχουν βασική αποστολή να εντοπίζουν και να στρατολογούν αξιόπιστες πηγές πληροφοριών, όπως αναφέρει η επίσημη σύνοψη.

Στο «The Agency» των 10 επεισοδίων, που κάνει πρεμιέρα στις 29 Νοεμβρίου στο Paramount+, συμπρωταγωνιστούν οι Τζέφρι Ράιτ, Τζόντι Τέρνερ-Σμιθ και Κάθριν Γουότερστον, ενώ ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Μάικλ Φασμπέντερ είναι εκτελεστικοί παραγωγοί.

Με πληροφορίες από Indiewire, ew.com