Ρουθ Τσέμγκετιτς: Νέο, «αδιανόητο» παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθωνίο του Σικάγο (βίντεο)

Η Κενυάτισσα τερμάτισε με χρόνο 2:09:56 και κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ κατά σχεδόν δύο λεπτά.
Open Image Modal
Η Ruth Chepngetich από την Κένυα αγωνίζεται στον αγώνα Elite Women's Race στον Μαραθώνιο του Λονδίνου στις 21 Απριλίου 2024 στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Τερμάτισε 9η με χρόνο 2:24:26.00. (photo by Mark Kerrison/In Pictures via Getty Images)
Mark Kerrison via Getty Images

Η Ρουθ Τσέμγκετιτς από την Κένυα διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ γυναικών κατά σχεδόν δύο λεπτά την Κυριακή, καθώς κέρδισε τον Μαραθώνιο του Σικάγο με χρόνο 2:09:57.

Η 30χρονη Τσέμγκετιτς έγινε η πρώτη γυναίκα που κερδίζει τρεις φορές τον αγώνα του Σικάγο, καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ των 2:11:53 που είχε σημειώσει πέρυσι στο Βερολίνο η Τιγκίστ Ασεφά από την Αιθιοπία.

 

 «Αυτό ήταν το όνειρό μου που έγινε πραγματικότητα», δήλωσε η Τσέμγκετιτς στο NBC Chicago. «Πάλευα πολύ σκεπτόμενη διαρκώς το παγκόσμιο ρεκόρ. Είμαι ικανοποιημένη που το πέτυχα».

Η Τσέμγκετιτς κέρδισε τον μαραθώνιο του Σικάγο για τρίτη φορά στην καριέρα της και μάλιστα τερμάτισε κατά 7:26 γρηγορότερα από την δεύτερη της κούρσας, Sutume Kebede από την Αιθιοπία. Η Τσέμγκετιτς μπήκε στον αγώνα ως η τέταρτη ταχύτερη γυναίκα στην ιστορία με ατομικό ρεκόρ 2:14:18.

Παράλληλα, ο Τζον Κορίρ Κίπσανγκ επίσης από την Κένυα κέρδισε τον Μαραθώνιο του Σικάγο στους άνδρες, αφού έκανε ατομικό ρεκόρ δύο ωρών, δύο λεπτών και 43 δευτερολέπτων.

Πηγή: NBCSports.com