Ένα εξαιρετικό ορεκτικό γαλλικής “φιλοσοφίας” που σε συνδυασμό με εξαιρετικό ελληνικό μαλακό τυρί κατίκι Δομοκού θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Ταιριάζει υπέροχα με το νέο λευκό κρασί του ΕΟΣ Σάμου «Αρχέγονα εδάφη».
Η συνταγή για το ορεκτικό ρολό σολομού με σπανάκι, κόκκινο σέσκουλο (mangolt) και κατίκι Δομοκού:
Προετοιμασία 40 λεπτά, διάρκεια αναμονής δύο ώρες
Υλικά
500 γρ. σπανάκι καλά πλυμένο
300 γρ. κόκκινο σέσκουλο
1 ματσάκι άνηθο
500 γρ καπνιστό σολομό φέτες
2 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
2 λάιμ και το ξύσμα τους
1 κουταλιά σούπας κάπαρη καλά πλυμένη
300 γρ. κατίκι Δομοκού
Προετοιμασία
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και μπανσάρουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα για 3 λεπτά. Αμέσως τα τοποθετούμε σε μια μπασίνα με κρύο νερό και παγάκια. Στραγγίζουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά.
Τοποθετούμε σε μπλέντερ μαζί με δυο κρόκους αυγών μέχρι να πολτοποιηθούν αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε τα δυο ασπράδια μαρέγκα και ενώνουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις.
Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε ύψος 1 εκατοστό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
2. Σε μια μπασίνα αναμειγνύουμε το κατίκι το χυμό λάιμ το ξύσμα την κάπαρη και τον άνηθο . Αφού έχει κρυώσει το σπανάκι απλώνουμε πάνω την κρέμα τυριού, τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ορεκτικό που συνδυάζεται υπέροχα με το νέο λευκό κρασί του ΕΟΣ Σάμου «Αρχέγονα εδάφη» που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!