Ρώσος πιλότος τράβηξε selfie βίντεο ενώ έπεφτε με αλεξίπτωτο μετά την κατάρριψη του μαχητικού του

Κατέγραψε και το αεροπλάνο του να πέφτει
Open Image Modal
Στιγμιότυπο από το βίντεο
Via X

Ο συνδυασμός του πολέμου στην Ουκρανία με την εξάπλωση των smartphones και του Ίντερνετ παντού έχει ως αποτέλεσμα την ευρεία κυκλοφορία ασυνήθιστων εικόνων που δείχνουν τις συγκρούσεις «πρώτο χέρι»- και μεταξύ αυτών είναι ένα βίντεο που τράβηξε Ρώσος πιλότος ενώ έπεφτε με αλεξίπτωτο αφού εγκατέλειψε το χτυπημένο του μαχητικό.

Το βίντεο φαίνεται πως κοινοποιήθηκε αρχικά από τον Κίριλ Φεντόροφ, Ρώσο blogger στρατιωτικών θεμάτων, στο Telegram. Έχει καταγραφεί εξολοκλήρου από τον πιλότο και αρχίζει δείχνοντας σύννεφα, με το χτυπημένο μαχητικό (ένα αεροσκάφος της «οικογένειας» των Flanker, στην οποία ανήκουν τα Su-35, Su-30, Su-34, Su-27) να πέφτει προς το έδαφος, με φλόγες να διακρίνονται στον έναν του κινητήρα. Μετά φαίνεται ο πιλότος, με την καλύπτρα κατεβασμένη, και κάποια στιγμή βγάζει τη μάσκα του οξυγόνου, σηκώνει την καλύπτρα και αρχίζει να μιλά. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του War Zone, φαίνεται να λέει πως «δεχτήκαμε επίθεση και δεν είχαμε χρόνο να κάνουμε τίποτα» και αρχίζει να βρίζει.

 

 

Δεν είναι γνωστό πώς ή πότε καταρρίφθηκε το αεροσκάφος, ωστόσο ο πιλότος φαίνεται μάλλον να μην ανησυχεί πολύ (άλλωστε μπήκε στη διαδικασία και τράβηξε το βίντεο), κάτι που δείχνει ότι είναι πολύ πιθανό το αεροπλάνο του να χτυπήθηκε πάνω από ρωσικό ή ελεγχόμενο από τις ρωσικές δυνάμεις έδαφος, ώστε να μην ανησυχεί πολύ για το ενδεχόμενο να πιαστεί αιχμάλωτος.

Υπενθυμίζεται πως η ουκρανική αεροπορία προμηθεύτηκε πρόσφατα τα πρώτα της F-16, κάτι που αναμένεται να σηματοδοτήσει μια νέα φάση στον αεροπορικό πόλεμο στην Ουκρανία (ακόμα και αν, λογικά, οι Ουκρανοί αναμένεται να τα χρησιμοποιούν περισσότερο σε επιχειρήσεις όπου θα είναι μικρότερος ο κίνδυνος συνάντησής τους με άλλα μαχητικά.