Σαμ Μέντες: Οι παραγωγοί του James Bond αναζητούν «πιο ελεγχόμενους» σκηνοθέτες

Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει ούτε σενάριο, ούτε τίτλος, ούτε καν σκηνοθέτης για την επόμενη ταινία Μποντ.
Open Image Modal
Ο Ντάνιελ Κρεγκ, πρώην Τζέιμς Μποντ, 5 Νοεμβρίου 2015, Νέα Υόρκη. (Photo by Laura Cavanaugh/FilmMagic)
Laura Cavanaugh via Getty Images

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Σαμ Μέντες δεν σκέφτεται να επιστρέψει στο franchise του James Bond. Ο 59χρονος σκηνοθέτης, ο οποίος υπέγραψε το «Skyfall» (2012) και το «Spectre» (2015) δηλώνει ότι η επιστροφή του για μια τρίτη ταινία είναι σχεδόν εκτός συζήτησης.

«Ποτέ μη λες ποτέ, για να παραθέσω τα λόγια του Μποντ, αλλά αμφιβάλλω [...] Ήταν πολύ καλό για μένα εκείνη τη στιγμή της ζωής μου. Ένιωσα ότι με έβγαλε από κάποιες παλιές συνήθειες. Με έκανε να σκεφτώ σε μεγαλύτερη κλίμακα, να χρησιμοποιήσω διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου μου. Πρέπει να έχεις πολλή ενέργεια», σημείωσε ο διάσημος Βρετανός σκηνοθέτης στο Inverse.

Ο Μέντες πρόσθεσε ότι οι παραγωγοί του Μποντ, Barbara Broccoli και Michael G. Wilson, ενδιαφέρονται περισσότερο να προσλάβουν έναν νεότερο σκηνοθέτη για την επόμενη ταινία επειδή θα είναι «πιο ελεγχόμενος».

Εννοώντας, σύμφωνα με το world of reel ότι θέλουν ελαφρώς πιο εύπλαστα πρόσωπα που βρίσκονται σε πιο πρώιμο στάδιο της καριέρας τους, τα οποία ίσως χρησιμοποιήσουν τον Μποντ ως εφαλτήριο και τα οποία εν τέλει θα είναι πιο ελεγχόμενα από το στούντιο.

Δεν είναι ότι ο Μέντες έχει χρόνο για να γυρίσει ακόμη μία ταινία Μποντ. Όπως παραδέχτηκε πρόσφατα, θα είναι απασχολημένος με τις τέσσερις ταινίες για τους Beatles μέχρι το 2028.

Προς το παρόν πάντως, δεν υπάρχει ούτε σενάριο, ούτε τίτλος, ούτε καν σκηνοθέτης για τον επόμενο Μποντ. Δεν έχει επιλεγεί υλικό από τα μυθιστορήματα του Ίαν Φλέμινγκ ή από αλλού. Επίσης, η Broccoli θα είναι πολύ απασχολημένη τον επόμενο χρόνο με την εμπλοκή της στην μεταφορά του σαιξπηρικού «Οθέλλου» με τον Ντάνιελ Κρεγκ στη μεγάλη οθόνη.

Συνεπώς, τουλάχιστον μέχρι το 2026, μάλλον δεν πρόκειται να αρχίσει η παραγωγή της επόμενης ταινίας Μποντ.