Σαντορίνη: 6 συλλήψεις γυναικών για κύκλωμα μαστροπείας και σύλληψη 19χρονου που εξέδιδε 34χρονη

Δύο υποθέσεις σε δύο ημέρες
Open Image Modal
via Associated Press

Έξι γυναίκες συνελήφθησαν στο πλαίσιο υπόθεσης μαστροπείας στη Σαντορίνη την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα συνελήφθη, στο ίδιο νησί, ένας 19χρονος που εξέδιδε τη σύντροφό του.

Ως προς την πρώτη υπόθεση, συνελήφθησαν μια ημεδαπή υπεύθυνη λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και πέντε αλλοδαπές γυναίκες, ηλικίας από 20 έως 32 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μαστροπείας, της παράβασης της νομοθεσίας σχετικά με τα εκδιδόμενα πρόσωπα και της παράνομης παραμονής στη χώρα μας.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία,  διαπιστώθηκε ότι εργαζόμενες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος προέβαιναν σε ερωτικές συνευρέσεις με ενδιαφερόμενους πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής αστυνομικοί προσποιούμενοι τους πελάτες μετέβησαν στο κατάστημα, όπου ένας από αυτούς έπειτα από συνεννόηση και αφού κατέβαλε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 200€ καθοδηγήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος με σκοπό την ερωτική συνεύρεση.

Άμεσα ενημερώθηκαν στελέχη που συμμετείχαν στην αστυνομική δράση και επενέβησαν προσάγοντας τις εμπλεκόμενες. Το προσημειωμένο χρηματικό πόσο, καθώς και επιπλέον 590 ευρώ που βρέθηκαν στο ταμείο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν. Επίσης διαπιστώθηκε ότι, οι συλληφθείσες δεν διέθεταν πιστοποιητικά υγείας και τρεις από αυτές διέμεναν παράνομα στη χώρα μας.

 

 

Επίσης, τη Δευτέρα συνελήφθη 19χρονος στο πλαίσιο υπόθεση εμπορίας ανθρώπου: Πρόκειται για έναν 19χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπορία ανθρώπων, παράβαση του απορρήτου της επικοινωνίας, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και ενδοοικογενειακή βία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης καταγγελίας διαπιστώθηκε ότι, ο δράστης εκμεταλλευόμενος τη σχέση που είχε με 34χρονη αλλοδαπή την ωθούσε με τη βία σε συνευρέσεις με τρίτα άτομα, έναντι αμοιβής που καρπωνόταν ο ίδιος και παράλληλα βιντεοσκοπούσε τις ερωτικές πράξεις με το κινητό του τηλέφωνο.

Στην κατοχή του 19χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • 360 ευρώ ως προερχόμενα από εγκληματική δραστηριότητα
  • κινητό τηλέφωνο

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.