Σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για να μπει τέλος στα take away πάρτυ

Τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης, αλλά και χθες, στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, φαίνεται ότι δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου
Open Image Modal
Eurokinissi

Τέλος στα… take away πάρτυ θα επιχειρήσει να βάλει η ΕΛ.ΑΣ., μέσω σχεδίου που εκπονήθηκε για την άμεση επέμβαση σε σημεία όπου συγκεντρώνεται τις νυχτερινές ώρες κόσμος.

Το σχέδιο βασίζεται σε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά στην άμεση πληροφόρηση των Αρχών σε περίπτωση αυτοσχέδιων πάρτυ. Με το ρόλο αυτό θα επιφορτιστούν αστυνομικοί με πολιτικά αλλά και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αυτοί θα ενημερώνουν το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο θα στέλνει δυνάμεις ανάλογα με τον αριθμό των συγκεντρωμένων. Το δεύτερο σκέλος του σχεδίου αφορά στην άμεση επέμβαση δυνάμεων της ομάδας Δράση αλλά και διμοιριών των ΥΜΕΤ και των ΜΑΤ, όπου διαπιστώνεται παρουσία άνω των 100 ατόμων.

Τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή φαίνεται ότι δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου, καθώς η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων έφερε αρκετά αυτοσχέδια πάρτυ σε διάφορες περιοχές. 

Το αποτέλεσμα είναι να σημάνει συναγερμός στην Πολιτική Προστασία, στους γιατρούς - λοιμωξιολόγους της ομάδας του Σωτήρη Τσιόδρα και φυσικά στην Ελληνική Αστυνομία.

Αυτό καθώς παρατηρείται η προμήθεια αναψυκτικού ή ποτού από μαγαζιά που λειτουργούν ως «take away», από μίνι μάρκετ ή κάβες και η συγκέντρωση δεκάδων ακόμη και εκατοντάδων ατόμων σε πλατείες, παραλίες, υπαίθριους χώρους κ.ά. Το ίδιο συνέβη στο Κολωνάκι, στην Κηφισιά, στον Βόλο, και αλλού, με τις Αρχές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για έξαρση κρουσμάτων του κορονοϊού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι νωρίς το βράδυ της Τρίτης, στην πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι, συνελήφθη γνωστός επιχειρηματίας, προσωρινός υπεύθυνος αναψυκτηρίου - καφέ της περιοχής, με την κατηγορία ότι σέρβιρε σε πελάτες με τον… μανδύα του «take away» αλκοόλ.

Η Αστυνομία εντόπισε άτομα να κάθονται στο πεζούλι ακριβώς απέναντι, ενώ της σύλληψης ακολούθησε και το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας, πάντως, αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες.

Ανάλογο περιστατικό συνέβη στην Κηφισιά αλλά και στον Βόλο, όπου και πάλι επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ. Υπάρχουν, μάλιστα, καταγγελίες που διερευνώνται από τις Αρχές ότι μαγαζιά απευθύνουν διαδικτυακά καλέσματα για συναθροίσεις.

Την ίδια ώρα, ο κρατικός μηχανισμός προσπαθεί να κλείσει τις «χαραμάδες» με πρόστιμα, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις ώστε να μην διακινδυνεύσει η πορεία επιβράδυνσης της διασποράς του ιού από την «εφευρετικότητα» μίας μειοψηφίας πολιτών, που δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο.