Προθεσμία για τις 22 Οκτωβρίου για το ζεύγος Γιάννου Παπαντωνίου

Προθεσμία για τις 22 Οκτωβρίου για το ζεύγος Γιάννου Παπαντωνίου
|
Open Image Modal
Eurokinissi

Προθεσμία για να απολογηθούν στις 22 Οκτωβρίου 2018 έλαβαν από τους ανακριτές Διαφθοράς ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου, που κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Το ζευγάρι προσήλθε στο ανακριτικό γραφείο με τον συνήγορο τους ’Αρη Χαραλαμπάκη, προκειμένου να ζητήσουν να τους δοθεί επιπλέον χρόνος, ώστε να προετοιμάσουν την υπεράσπιση τους.

Ο πρώην υπουργός δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν, παραπέμποντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα με αφορμή την αποστολή δικογραφίας στην Βουλή για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

Στην επίμαχη ανακοίνωσή του, ο πρώην υπουργός υπεραμύνεται της απόφασης για εκσυγχρονισμό των φρεγατών και τονίζει πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του ότι λειτούργησε κατά του δημοσίου συμφέροντος.

Μεταξύ δε άλλων αναφέρει:

«Η απόλυτη ανυπαρξία στοιχείων παράνομης λειτουργίας έφερε τους διώκτες μου σε πλήρες αδιέξοδο. Εφεύραν, για το λόγο αυτό, ένα πρωτοφανές σενάριο: να συνδέσουν αναλήψεις μετρητών ενός αντιπροσώπου οπλικών συστημάτων - που έχει πεθάνει - από λογαριασμούς του σε ελληνικές τράπεζες με καταθέσεις μετρητών φιλικού μου προσώπου σε δικούς του ελληνικούς λογαριασμούς, χωρίς να υπάρχει καμιά σύνδεση ή σχέση μεταξύ τους !!! Ούτε ηλεκτρονική μεταβίβαση , ούτε επαφή, ούτε καν επικοινωνία ή γνωριμία !!! Και, βέβαια, καμιά απολύτως σχέση ή γνωριμία μεταξύ του αντιπροσώπου και εμένα. Κάποιο ”μαγικό χέρι” φαίνεται να συνδέει τα μετρητά του ενός με τα μετρητά του άλλου.

Εξάλλου, δεν υπάρχει καμιά αριθμητική συσχέτιση μεταξύ αναλήψεων και καταθέσεων. Το συμπέρασμα, ότι δήθεν οι καταθέσεις μετρητών του φιλικού μου προσώπου αποτελούν χρήματα αναλήψεων σε μετρητά του αντιπροσώπου της εταιρείας είναι εξωφρενικό.

Τα όσα αφορούν τη ”νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα” είναι απολύτως ανυπόστατα δεδομένου ότι δεν αποδείχτηκε η ύπαρξη ”παράνομης δραστηριότητας”. Οι αναφορές σε ”πολύπλοκες τραπεζικές κινήσεις” και ”δαιδαλώδεις διαδρομές” στερούνται αντικειμένου. Χρηματοοικονομικά προϊόντα, αμοιβαία κεφάλαια, ασφαλιστήρια συμβόλαια, επενδύσεις σε μέταλλα, επιπροσθέτως των απλών τραπεζικών καταθέσεων, χρησιμοποιούνται παγίως στη διαχείριση τραπεζικών λογαριασμών από τις υπηρεσίες των χρηματοοικονομικών οργανισμών».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)