Σε ελεύθερη πτώση το Joker: Folie à Deux - Βουτιά 81% στο αμερικανικό box office

Ακόμη χειρότερο το δεύτερο Σαββατοκύριακο προβολής της ταινίας, με εισπράξεις μόλις 7 εκατ. δολαρίων σε 4.102 αίθουσες.
Open Image Modal
Joker: Folie à Deux
Tanweer

Το «Joker: Folie à Deux» με τον Χοακίν Φίνιξ και τη Lady Gaga συνεχίζει την πτωτική του πορεία στο αμερικανικό box office, καταγράφοντας ιστορικά χαμηλά.

Το σίκουελ της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας που πριν από πέντε χρόνια αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, έκανε εισπράξεις 38 εκατ. δολάρια στο αμερικανικό box office το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας του, πολύ κάτω από τις προβλέψεις των 50-70 εκατ. δολαρίων.

Αλλά το δεύτερο Σαββατοκύριακο ήταν ακόμη χειρότερο, με μόλις 7 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ σε 4.102 αίθουσες. Η πτώση της τάξης του 81% είναι η πιο απότομη στην ιστορία του σινεμά για ταινία που βασίζεται σε κόμικς (αν και η περίπτωση των δύο ταινιών Joker σε σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς δεν εμπίπτει ακριβώς σε αυτή την κατηγορία) και μία από τις μεγαλύτερες  μειώσεις εν γένει στο αμερικανικό σινεμά.

Σύμφωνα με το Box Office Mojo που καταγράφει τα στοιχεία του box office από το 1982, η πτώση του 81% τοποθετεί το Joker: Folie à Deux στην πρώτη 20άδα με τις μεγαλύτερες «βουτιές» που έχουν καταγραφεί το δεύτερο Σαββατοκύριακο προβολής μίας ταινίας.

Το αρνητικό ρεκόρ για ταινία κόμικς κατείχε προηγουμένως το «The Marvels», που έπεσε κατά 78% το δεύτερο Σαββατοκύριακο, μετά την προβολή του σε 4.030 κινηματογράφους.

Διεθνώς το Joker: Folie à Deux έχει κάνει εισπράξεις 165 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι σήμερα, απέχοντας πολύ από το να καλύψει το budget των 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η πρώτη ταινία «Joker» του Φίλιπς -που εκτός των άλλων, απέσπασε 11 υποψηφιότητες στα Όσκαρ και δύο βραβεία- γυρίστηκε με το ένα τρίτο του προϋπολογισμού του σίκουελ και άνοιξε με 96,2 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ, κάνοντας 248,4 εκατ. δολάρια παγκοσμίως σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο.

Συνολικά, συγκέντρωσε στο box office πάνω από 1 δισ. δολάρια παγκοσμίως και έγινε η πρώτη ταινία R-rated («ακατάλληλη») με τις  υψηλότερες εισπράξεις στην κατηγορία μέχρι φέτος, όταν την πρώτη θέση κατέκτησε μια άλλη ταινία βασισμένη σε κόμικς, το Deadpool & Wolverine.

Με πληροφορίες από Guardian