Σε εξέλιξη το 2ο MESSINIA FORUM στην Καλαμάτα για τουρισμό και γαστρονομία

Πάνω από 50 τοπικές επιχειρήσεις και 40 ομιλητές σήμερα 13 και αύριο 14 Απριλίου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Open Image Modal
HuffPost Greece

Για δεύτερη χρονιά ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποιεί το MESSINIA FORUM με επίκεντρο την Εστίαση, τη Γαστρονομία, τον Τουρισμό και την Επιχειρηματικότητα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, της ΠΕΔ Πελοποννήσου, της ΚΕΔΕ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των 6 Δήμων της Μεσσηνίας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. 

Open Image Modal
Ο Δημήτρης Πτωχός, περιφερειάρχης Πελοποννήσου
HuffPost Greece

Πριν από λίγο την έναρξη του MESSINIA FORUM κήρυξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος αναφέρθηκε στη δυναμική που αναπτύσσει η Πελοπόννησος τα τελευταία χρόνια στον τουρισμό, με εξαίρεση την περσινή χρονιά που ήταν ελαφρώς πτωτική. Παράλληλα, επισήμανε τις επενδύσεις στις υποδομές, στις οποίες θα δώσει βαρύτητα η Περιφέρεια, καθώς και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που έχει ανάγκη η περιοχή.

Open Image Modal
Ο Θάνος Μιχελόγγονας, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πελοποννήσου
HuffPost Greece

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 40 ομιλητές έχουν ξεκινήσει να παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις γύρω από 7 Θεματικούς Κύκλους, αφενός ανοίγοντας διάλογο για την ανάπτυξη νέων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αφετέρου αναδεικνύοντας σημαντικά ζητήματα τρεχουσών αλλά και αναδυόμενων ψηφιακών προκλήσεων.

Open Image Modal
.
HuffPost Greece

 

Φέτος συμμετέχουν 50 τοπικές επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα παρουσιάζοντας με δικά τους περίπτερα τα προϊόντα τους, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιούνται B2B συναντήσεις με μεγάλες εταιρείες εμπορίας & διανομής τροφίμων με στόχο την προώθηση και χρήση των τοπικών προϊόντων στην εστίαση.

Open Image Modal
HuffPost Greece

 Επίσης, καταξιωμένοι σεφ, ο Λευτέρης Λαζάρου, η Ντίνα Νικολάου, ο Νίκος Φωτιάδης, η Ελένη Ψυχούλη και ο Ιάκωβος Απέργης με live cooking παρουσιάζουν προτάσεις συγκεκριμένων μενού με βάση τα μεσσηνιακά προϊόντα, σε συνεργασία με τοπικά εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Open Image Modal
HuffPost Greece

Μεγάλη βάση δίνεται στην ανάδειξη του μεσσηνιακού οίνου, με ομιλίες για την εξέλιξη του μεσσηνιακού αμπελώνα και live οινογευσίες από διάσημους σομελιέ σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο φιλοξενούνται τα περίπτερα των οινοποιών και των αποσταγματοποιών.

Open Image Modal
HuffPost Greece

Εξάλλου, για πρώτη φορά, 25 επιχειρήσεις από τον Νομό Μεσσηνίας, που δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό, έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο ενιαίο περίπτερο στον εξωτερικό χώρο του Μεγάρου Χορού. Αυτές οι επιχειρήσεις, στοχεύοντας στην ανάδειξη της Μεσσηνίας ως εναλλακτικό, θεματικό προορισμό για όλο τον χρόνο, ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας online πλατφόρμας όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να ενημερώνεται εύκολα και γρήγορα για όλες τις επιλογές θεματικού τουρισμού, όπως επισκέψιμα οινοποιεία και ελαιοτριβεία, θαλάσσια σπορ, μονοπάτια, καγιάκ, hiking και άλλα πολλά.

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι, μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κύριος Χρυσόστομος, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού, Μύρωνας Φλουρής, οι πανεπιστημιακοί Δημήτρης Μπούχαλης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Σωτήρης Βαρελάς, Κωνσταντίνα Κοτταρίδη, η γενική διευθύντρια του ΣΕΤΕ Μαρία Γάτσου, η αθλήτρια Αθανασία Τζουμελέκα κ.α.