Σε πύρινο κλοιό Αργολίδα και Αρκαδία - Μηνύματα από το 112 για εκκένωση οικισμών

Στις περιοχές επιχειρεί ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής με ελικόπτερα και αεροσκάφη.
|
Open Image Modal
,
Eurokinissi

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται σήμερα Αργολίδα και Αρκαδία καθώς έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις με μήνυμα 112 να έχει σταλεί στους κατοίκους στις περιοχές Δούκα Βρύση Αργολίδας, Λυρκεία Αργολίδας, Απιδίτσα και Χρούσα Αρκαδίας και Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Επιπλέον, φωτιά έχει ξεσπάσει στην Κορινθία, Αχαϊα και Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι δυνάμεις που επιχειρούν στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας και τη Λύρκεια Αργολίδα ενισχύθηκαν καθώς το μέτωπο είναι το πιο επικίνδυνο, ενώ οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 10.52 σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο ορυχείο της Μεγαλόπολης Αρκαδίας ενώ κοντά βρίσκεται και ο οικισμός Χωρέμη Αρκαδίας.

Για το λόγο αυτό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του οικισμού Χωρέμη προκειμένου να απομακρυνθούν προς Βελιγοστή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Χωρέμη Αρκαδίας απομακρυνθείτε προς Βελιγοστή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 12 το μεσημέρι και σε δασική έκταση στην Λυρκεία Αργολίδος όπου επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 οχήματα και από αέρος 3 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σχετικά με την πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, ξεκίνησε κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και από αέρος 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.