Sean «Diddy» Combs: Άλμα στα streams των τραγουδιών του παρά τη σύλληψη

Κι ενώ τον βαρύνουν καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση και trafficking. Παράδοξο; Κι όμως, υπάρχει εξήγηση.
Open Image Modal
Ο Sean Combs. (Photo by Mark Von Holden/Invision/AP, File)
via Associated Press

Ο τεράστιος μουσικός κατάλογος του Sean «Diddy» Combs σημείωσε άλμα στα streams μετά τη σύλληψή του. Υπενθυμίζεται ότι ο διάσημος ράπερ συνελήφθη από πράκτορες του FBI, το βράδυ της Δευτέρας (16/9), στο ξενοδοχείο Park Hyatt στο Μανχάταν, μετά από καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση και trafficking.

Σύμφωνα με τη Luminate, εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης της μουσικής βιομηχανίας, η μουσική του Sean «Diddy» Combs -Diddy, Puff Daddy και P Diddy, όπως είναι τα καλλιτεχνικά του ψευδώνυμα- κατέγραψε στα streams on-demand αύξηση της τάξης του 18,3% κατά μέσο όρο την εβδομάδα της σύλληψής του, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η είδηση προκαλεί εντύπωση, ωστόσο ο Τζορτζ Χάουαρντ, διακεκριμένος καθηγητής music business management στο Berklee College of Music, σημείωσε ότι δεν εξεπλάγη από την άνοδο. 

Όπως δήλωσε στο Associated Press «καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να κατανοήσουν τις αποτρόπαιες πράξεις, η μουσική μετατρέπεται σε ακόμη ένα στοιχείο πληροφορίας. Είναι σαν να αναρωτιέται κανείς, πώς μπορεί να ακούγεται η μουσική κάποιου ο εγκέφαλος του οποίου λειτουργεί έτσι;». 

Ο Χάουαρντ πρόσθεσε επίσης, ότι με τις διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες του Combs (από το Revolt TV μέχρι τη βότκα Cîroc, με την οποία δεν έχει σχέση πλέον), πολλοί άνθρωποι πιθανώς τον έχουν στο μυαλό τους ως επιχειρηματία παρά ως μουσικό.

«Η φυσική περιέργεια που προκαλούν αυτού του είδους οι κατηγορίες είναι λογική», εξήγησε. «Είναι όπως όταν περνάς από ένα τροχαίο. Οι άνθρωποι θέλουν να κοιτάξουν».

Η αύξηση στα streams μετά από ένα τέτοιο γεγονός δεν είναι ασυνήθιστη. Μετά την προβολή ενός ντοκιμαντέρ για τον R Kelly, στο οποίο ο τραγουδιστής της R&B κατηγορούνταν για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών και ανήλικων κοριτσιών, οι αριθμοί του σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Με πληροφορίες από Guardian