Sean «Diddy» Combs: Συνελήφθη για σεξουαλική επίθεση και trafficking (Βίντεο)

Συνελήφθη σε ξενοδοχείο του Μανχάταν μετά από «βροχή» καταγγελιών σε βάρος του.
Open Image Modal
via Associated Press

Ο διάσημος ράπερ, Sean «Diddy» Combs, συνελήφθη από πράκτορες του FBI, το βράδυ της Δευτέρας (16/9), στο ξενοδοχείο Park Hyatt στο Μανχάταν μετά από καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση και trafficking, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

 

Ο δικηγόρος του Combs, Marc Agnifilo, δήλωσε απογοητευμένος με τη σύλληψη του πελάτη του σημειώνοντας ότι ο 54χρονος συνεργάστηκε με τις Αρχές στην έρευνα και «εγκαταστάθηκε οικειοθελώς στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα εν αναμονή αυτών των κατηγοριών».

Ο εισαγγελέας, Damian Williams , επιβεβαίωσε με δήλωσή του τη σύλληψη του ράπερ βάσει σφραγισμένου κατηγορητηρίου, που υποβλήθηκε από τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης. «Αναμένουμε να προχωρήσουμε στην αποσφράγιση του κατηγορητηρίου το πρωί και θα έχουμε περισσότερα να πούμε εκείνη τη στιγμή», είπε ο Damian Williams .

Ο Combs αντιμετωπίζει μια σειρά από αστικές αγωγές, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι βίασε μια ανήλικη κοπέλα και προσπάθησε να «καλλωπίσει» έναν παραγωγό και να τον αναγκάσει να κάνει σεξ με άλλον άντρα.

Σημειώνεται ότι η σύλληψη του Combs έρχεται εν μέσω δεκάδων αγωγών εναντίον του για σεξουαλικές επιθέσεις. Δικηγόροι που εκπροσωπούν ορισμένα από τα φερόμενα ως θύματα του Combs σε ανακοίνωσή τους χαρακτήρισαν τη σύλληψή του ως «το πρώτο βήμα για την απονομή δικαιοσύνης».

Από την πλευρά του ο διάσημος ράπερ αρνείται όλες τις κατηγορίες.

«Ο Sean «Diddy» Combs είναι ένα μουσικό είδωλο, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, αγαπητός οικογενειάρχης και αποδεδειγμένος φιλάνθρωπος που έχει περάσει τα τελευταία 30 χρόνια χτίζοντας μια αυτοκρατορία, λατρεύοντας τα παιδιά του και εργάστηκε για να ανυψώσει τη μαύρη κοινότητα.», είπε ο Agnifilo σε γραπτή δήλωση στο BBC.

 

 

Τα νομικά προβλήματα του ράπερ ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2023 όταν η τραγουδίστρια της R&B, Cassie, - το πραγματικό της όνομα είναι Casandra Ventura - μήνυσε τον ράπερ το 2023 για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό.

Αν και οι δυο τους τα «βρήκαν» και η υπόθεση δεν έφτασε στις δικαστικές αίθουσες, ο ράπερ αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο που τον έδειχνε να γρονθοκοπεί και να κλωτσάει τη Cassie σε διάδρομο ξενοδοχείου στο Λος Άντζελες το 2016.

 

 

Δύο άλλες γυναίκες υπέβαλαν μήνυση την ίδια εβδομάδα με την κατηγορία της κακοποίησης και της επίθεσης.