Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Αμπάς στον ΟΗΕ - Τι είπαν για τη Γάζα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της 79ης Συνόδου της Γ.Σ του ΟΗΕ τόνισε την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων.
|

Με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς συναντήθηκε ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την εντεινόμενη κλιμάκωση που κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει την ευρύτερη περιοχή και υπογράμμισε την ανάγκη επανέναρξης της πολιτικής διαδικασίας που θα οδηγήσει σε λύση δύο κρατών.

Επανέλαβε δε την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός, απελευθέρωσης των ομήρων και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο του Παναμά José Raúl Mulino και της Αρμενίας Nikol Pashinyan.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Παναμά συζητήθηκαν οι προτεραιότητες των δύο χωρών κατά τη διάρκεια της συνυπηρέτησής τους ως μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά την περίοδο 2025-26.

Εκφράστηκε ακόμη η βούληση ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, την οποία σηματοδοτεί άλλωστε η λειτουργία ελληνικής Πρεσβείας στον Παναμά από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τέλος, στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας, Nikol Pashinyan οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και τη στήριξη της Ελλάδας στη σύσφιξη των σχέσεων Αρμενίας – ΕΕ.