Συνολικά 649 πληγέντες από την πυρκαγιά της Αττικής φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία

Με αποτελεσματικό τρόπο λειτούργησε η ειδική πλατφόρμα του ΞΕΕ.
Open Image Modal
Φωτιά στην Αττική.
Eurokinissi

Για μια ακόμα φορά οι ξενοδόχοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και φιλοξένησαν πληγέντες από μια καταστροφή, όπως εν προκειμένω η πυρκαγιά της Αττικής.

Η φιλοξενία των 649  ατόμων από όσα  αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια ή τους χώρους διαμονής τους, έγινε μέσω της ειδικής πλατφόρμας που δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ),  για την αντιμετώπιση κρίσεων και έκτακτων καταστάσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων προσφέρεται άμεσα η δυνατότητα προσωρινής διαμονής σε πολίτες που πλήττονται.

Έως και χθες Τρίτη, 13 Αυγούστου, τα 649  άτομα είχαν  μεταφερθεί με ασφάλεια, μετά από αίτησή τους στην πλατφόρμα, σε δωμάτια 39 ξενοδοχείων της πρωτεύουσας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία  της πλατφόρμας, η προσφορά καταλυμάτων και κλινών κάλυψε πλήρως  τις ανάγκες κατάλυσης που ανέκυψαν λόγω της έκτακτης κατάστασης.

Η στενή συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με το ΞΕΕ και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είχε ως αποτέλεσμα τη μέγιστη αξιοποίηση αυτού του εξαιρετικά χρήσιμου εργαλείου, που δίνει άμεσα λύσεις σε πληττόμενους πολίτες ή επισκέπτες κατά τη διάρκεια σοβαρών κρίσεων που προκαλεί η κλιματική αλλαγή.