ΣΥΡΙΖΑ: Η Επιτροπή Δεοντολογίας «ακύρωσε» τον αποκλεισμό Κασσελάκη

Eκρινε κατά πλειοψηφία ότι το Συνέδριο του κόμματος θα ανακηρύξει τους υποψηφίους. Αντιδρά μέσω ανακοίνωσης η μειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας.
Open Image Modal
Συζήτηση του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη με εθελοντές και φίλους, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

«Χάος» επικρατεί ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας έκρινε κατά πλειοψηφία ότι το Συνέδριο του κόμματος θα ανακηρύξει τους υποψηφίους, πράγμα που σημαίνει ότι «σβήνει» τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις υποψηφιότες για την ηγεσία του κόμματος και παραπέμπει στο συνέδριο για την τελική απόφαση.

Είναι χαρακτηριστικό της εμπλοκής στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Κουμουνδούρου δεν εξέδωσε ανακοίνωση με την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, την οποία έσπευσε να ανακοινώσει από το βήμα της εκδήλωσης Κασσελάκη στον Ταύρο η Θεοδώρα Τζάκρη!

Ωστόσο η μειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας –  η οποία αποτελείται από στελέχη που είτε πρόσκεινται στον Παύλο Πολάκη, είτε στους «87» – εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι η Ε.Δ δεν έχει δικαίωμα να κρίνει αποφάσεις κομματικών Οργάνων.