ΣΥΡΙΖΑ: Την Πέμπτη 19/9 οι τελικές αποφάσεις για τις υποψηφιότητες

Θα απαιτούνται 30 υπογραφές μελών της ΚΕ και βουλευτών.
Open Image Modal
Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου θα «κλειδώσει» η προτεινόμενη διαδικασία για κύρωση υποψηφιοτήτων από το συνέδριο, το οποίο όπως επαναβεβαιώθηκε θα είναι έκτακτο, με εκλογή νέων συνέδρων από τη βάση. Η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει το Σάββατο.

Σήμερα (17/9) συζητήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα των διαδικασιών, τα επόμενα βήματα, όπως το τι θα γίνει μέχρι τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και το συνέδριο.

Σύμφωνα με τις επίσημες πηγές του κόμματος: ”Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έγινε σε άκρως εποικοδομητικό κλίμα. Συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών και τα επόμενα βήματα για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την προσεχή Πέμπτη από την οποία θα προκύψει και η οριστική, γραπτή εισήγηση στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το Σάββατο”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σήμερα συζητήθηκε η διαδικασία κύρωσης των υποψηφιοτήτων. Εφόσον η διαδικασία οριστικοποιηθεί από την Κεντρική Επιτροπή θα υπάρξει πρόταση προς το έκτακτο Συνέδριο από το οποίο θα ληφθεί και η τελική απόφαση. Αντικείμενο της τελικής εισήγησης είναι και η συλλογή των υπογραφών και η ημερομηνία κατάθεσής τους από τους υποψηφίους.

Αυτό στο οποίο συμφώνησαν όλες οι πλευρές είναι να συνοδεύεται κάθε υποψηφιότητα από 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής ή από 30 υπογραφές μελών Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτών.

Εκτιμάται ακόμη ότι θα υπάρχει και κάποια ευελιξία προκειμένου κάποιος να μπορέσει να συλλέξει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών και να θέσει υποψηφιότητα. Ως εκ τούτου, θα υπάρχει ένας συνδυασμός μελών της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτών, ενδεχομένως και με ένα μεγαλύτερο αριθμό στελεχών ή μελών του κόμματος.