Σίδνεϊ: Οι αρχές σκότωσαν...καρακάξα «τέρας» που ορμούσε σε περαστικούς

Μία ιδιαίτερα επιθετική εκπρόσωπος του είδους της.
|
Open Image Modal
Tracey Nearmy via Getty Images

Μία ιδιαίτερα επιθετική...καρακάξα, η οποία ορμούσε σε περαστικούς στο Σίδνεϊ, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα οι αρχές να διατάξουν τη θανάτωσή της- κάτι οποίο και έγινε, προκαλώντας, με τη σειρά του, διαμαρτυρίες από φιλόζωους.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το τοπικό συμβούλιο υπεραμύνθηκε της απόφασής του να θανατωθεί το επιθετικό πουλί, τονίζοντας πως δεν ήταν μια απόφαση η οποία ελήφθη εύκολα.

Η καρακάξα είχε επιτεθεί σε πολίτες στην περιοχή Χιλς Σάιρ, με αποτέλεσμα κάποιοι να χρειαστεί να πάνε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Σημειώνεται πως η καρακάξα της Αυστραλίας είναι διαφορετική από το ομώνυμο ευρωπαϊκό είδος: Κατά την περίοδο του ζευγαρώματος γίνεται επιθετική και ορμάει σε ανθρώπους που αντιλαμβάνεται στην περιοχή της, ωστόσο το είδος προστατεύεται δια νόμου και μπορεί να θανατωθεί μόνο με την έγκριση των αρχών.

Η καρακάξα του Χιλς Σάιρ πυροβολήθηκε μετά από πάνω από 40 παράπονα, σύμφωνα με το συμβούλιο. Ένα από τα «θύματά» της υπέστη καρδιακή προσβολή μετά από επίθεση, σύμφωνα με το ABC.

Εκπρόσωπος του τοπικού συμβουλίου δήλωσε στο ABC ότι το συγκεκριμένο πουλί ήταν «πολύ επιθετικό και ασυνήθιστα προστατευτικό ως προς την περιοχή του, και προσπαθούσε να χτυπά τα πρόσωπα των ανθρώπων- ακόμα και πηγαίνοντας και κάτω από τα κράνη των δικυκλιστών. Οι κάτοικοι την αποκαλούσαν «τέρας της οδού Γουΐνδσορ», μετά από σειρά επιθέσεων ανά τα χρόνια.

Μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες να αιχμαλωτιστεί το πουλί, το συμβούλιο ζήτησε και έλαβε άδεια από την αρμόδια υπηρεσία για να βρει επαγγελματία ο οποίος θα πυροβολούσε το πουλί.

Πολλοί φιλόζωοι αντέδρασαν: Χαρακτηριστικά, μέλη ομάδας φίλων του συγκεκριμένου είδους πουλιού στο Facebook έθεσαν το ερώτημα γιατί οι δικυκλιστές να μην αποφεύγουν απλά την περιοχή για διάστημα έξι εβδομάδων, δεδομένου ότι το πουλί προστάτευε τα μικρά του.