Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξωθούσε σε επαιτεία Ρουμάνους κωφάλαλους

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξωθούσε σε επαιτεία Ρουμάνους κωφάλαλους
Open Image Modal
Ελληνική Αστυνομία

Κύκλωμα που έφερνε στην Ελλάδα Ρουμάνους κωφάλαλους τους οποίους τους εξανάγκαζε να επαιτούν και να πωλούν αντικείμενα στους δρόμους της Αθήνας εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Πρωταγωνιστές φέρονται μια Ελληνίδα και τρεις αλλοδαποί (δύο γυναίκες υπήκοοι Ρουμανίας και ένας υπήκοος Συρίας) οι οποίοι συνελήφθησαν σε επιχείρηση της αστυνομίας σε Περιστέρι και Κολωνό.

Open Image Modal

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες φυλάκιζαν τα θύματά τους σε διαμερίσματα στην Αθήνα και σε περίπτωση που δεν τους έφερναν τα κέρδη που επιθυμούσαν τότε τους υπέβαλαν σε βασανιστήρια.

Open Image Modal

Εις βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της εμπορίας ανθρώπων κατά συναυτουργία, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία αναζητείται άγνωστος αριθμός συνεργών τους.

Open Image Modal

Σύμφωνα με την αστυνομία τα μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και μέσω ιστοσελίδας, όπου καταχωρούσαν αγγελίες για εργασία στην Ελλάδα και άλλες χώρες, εντόπιζαν κωφάλαλα άτομα και κανόνιζαν τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.