«Silo»: Η νέα μετα-αποκαλυπτική σειρά με τη Ρεμπέκα Φέργκιουσον του Apple TV+

«Δεν ξέρουμε γιατί είμαστε εδώ. Δεν ξέρουμε ποιος κατασκεύασε το σιλό -ούτε γιατί είμαστε κάτω από τη γη. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ο κόσμος έξω είναι θάνατος».
|

Σε ένα κατεστραμμένο και τοξικό μέλλον, χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε ένα γιγάντιο υπόγειο καταφύγιο που βρίσκεται βαθιά κάτω από τη γη. Όταν ο σερίφης παραβιάζει έναν βασικό κανόνα και οι κάτοικοι πεθαίνουν μυστηριωδώς, η Juliette, που είναι μηχανικός, αρχίζει να αποκαλύπτει συγκλονιστικά μυστικά και την αλήθεια για την υπόγεια αυτή εγκατάσταση.

Αυτή είναι η σύνοψη της νέας μετα-αποκαλυπτικής σειράς δέκα επεισοδίων «Silo» του Apple TV+, που κάνει πρεμιέρα στις 5 Μαΐου με τα δύο πρώτα επεισόδια, με πρωταγωνίστρια τη Ρεμπέκα Φεργκιουσον -την οποία θα δούμε στις 14 Ιουλίου και στο «The Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One» με τον Τομ Κρουζ.

Το σενάριο βασίζεται στη μπεστ σέλερ τριλογία του Αμερικανού συγγραφέα Χιου Χάουι, Wool, Shift και Dust, που διαδραματίζεται σε ένα δυστοπικό μέλλον, με την ανθρωπότητα να επιβιώνει στο Silo, μια υπόγεια πόλη που εκτείνεται σε 144 ορόφους κάτω από την επιφάνεια της γης. Η βασική αρχή την οποία οφείλουν να αποδεχτούν οι 10.000 κάτοικοι της -και τελευταίοι επιζώντες στην Γη- είναι ότι ο κόσμος έξω είναι τοξικός. Όταν η Juliette αποφασίζει να ανακαλύψει την αλήθεια, ο επικεφαλής του τμήματος πληροφορικής της εξηγεί ότι δεν υπάρχει τρόπος να μάθουν ποιος κατασκεύασε το σιλό, αλλά για ένα πράγμα είναι σίγουρος, ότι στον έξω κόσμο ο θάνατος κρύβεται σε κοινή θέα.

Το «Silo», που έρχεται να προστεθεί στη λίστα διάσημων δυστοπικών σειρών, όπως το Snowpiercer, το The 100 και το πιο πρόσφατο The Last of Us, που έχει αποκτήσει φανατικό κοινό, υπογράφουν ο Γκράχαμ Γιοστ και ο Μόρτεν Τίλντουμ.

Παρότι είχαν γίνει κατά καιρούς διάφορες πολλές απόπειρες τηλεοπτικής μεταφοράς της τριλογίας, η σειρά του Apple TV+, είναι η πρώτη που υλοποιείται.

Στο καστ επίσης, ο Ντέιβιντ Ογιελόβο, η Ρασίντα Τζόουνς, η Χάριετ Γουόλτερ, ο Common, αλλά και ο Τιμ Ρόμπινς. 

Με πληροφορίες από Collider