Σκληρή είναι η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην απόφαση Μητσοτάκη να τον διαγράψει από τη ΝΔ.
Στην πρώτη του δήλωση μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς απαντά:
«Η αλαζονεία και η προφανής έλλειψη ψυχραιμίας, εξηγούν την κίνηση Μητσοτακη. Αποκομμένος από τη βάση, οδηγεί ένα κόμμα που λίγο πια μοιάζει με τη Νέα Δημοκρατία. Μιλούσα, μίλησα και θα μιλάω μόνο για αυτά που απασχολούν την Ελλάδα».
«Ας μας πει λοιπόν πού κάνω λάθος»υπογραμμίζει ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Στα ελληνοτουρκικά, όπου μόλις χθες παραιτήθηκε ο αρμόδιος γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών; Στη δυσκολία των πολιτών να τα βγάλουν πέρα με την ακρίβεια; Στην woke ατζέντα, που ενώ ο ίδιος την έφερε στην Ελλάδα, μετά την εκλογή Τραμπ μιλάει ξαφνικά για την τυραννία της μειοψηφίας;Μήπως στη σκευωρία Νοβαρτις;
Ή μήπως επειδή πρότεινα τον Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;Για την πατρίδα θυσίασα τα πάντα, μέχρι και την υγεία μου. Κανείς όμως δεν μπορεί να μου επιβάλει να θυσιάσω και τη συνείδησή μου. Κριτής όλων μας θα είναι ο λαός και η ιστορία»
Πηγές Καραμανλή: «Δεν υπήρχε προσυνεννόηση»
Ωστόσο η πλευρά Καραμανλή αποφεύγει να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στη ΝΔ, με πηγές προσκείμενες στον πρώην πρωθυπουργό να αρκούνται στο «ουδέν σχόλιο».
Υπογραμμίζουν ωστόσο, ότι δεν υπήρχε προσυνεννόηση ανάμεσα στους δύο πρώην πρωθυπουργούς για το περιεχόμενο της συνέντευξης του Αντώνη Σαμαρά, που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα το ”Βήμα της Κυριακής”.
ΚΚΕ για διαγραφή Σαμαρά
«Η διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι ενδεικτική της όξυνσης των αντιθέσεων στο αστικό πολιτικό σύστημα, ως συνέπεια της δυσαρέσκειας από την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και των διεθνών εξελίξεων και «παζαριών» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» αναφέρουν πηγές από το ΚΚΕ.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, επίσης, ότι η προσπάθεια αναμόρφωσης συνολικά του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος είναι σε πλήρη εξέλιξη, μόνο που αυτή δε γίνεται με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα.
’Αλλωστε, είτε πρόκειται για τη ΝΔ και δυνάμεις προερχόμενες από αυτήν είτε για τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας, μιλάμε για δυνάμεις που έχουν υπηρετήσει -και μάλιστα κάποιες φορές από κοινού, συγκυβερνώντας- την ίδια πολιτική στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Γι′ αυτό, αναφέρον τέλος, και η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση βρίσκεται στην αμφισβήτηση και τη σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική κι όχι στην αναπαλαίωση του αστικού πολιτικού συστήματος και την ανακύκλωση των αυταπατών.