Οι ειδικοί προειδοποιούν, ο χειμώνας αναμένεται να μας δείξει το πιο σκληρό του πρόσωπο. Τί κι αν ο θρύλος λέει πως ο Φλεβάρης κι αν Φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει; Φέτος η άνοιξη θα μας έρθει λιγάκι καθυστερημένη.
Αυτό ωστόσο δεν είναι κάτι που πρέπει να μας αγχώνει ούτε και να μας στεναχωρεί. Άλλωστε, η HuffPost γνωρίζει τα μυστικά για να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις δυσκολίες που πάνε χέρι-χέρι με τον χιονιά και το κρύο.
Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος προκειμένου να ξεπαγώσουμε το αυτοκίνητό μας;
Το να ρίξουμε απλώς λίγο ζεστό νερό στο παρμπρίζ δεν αρκεί και βασικά, ίσως είναι καλύτερα να μην το προσπαθήσουμε καν, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να σπάσει το γυαλί ή το νερό να παγώσει ξανά, ενισχύοντας το στρώμα πάγου.
Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε μπρος στο αυτοκίνητο, διασφαλίζοντας ότι οι υαλοκαθαριστήρες είναι απενεργοποιημένοι και στη συνέχεια να ενεργοποιήσουμε τον ανεμιστήρα που στέλνει ζεστό αέρα στο παρμπρίζ.
Επιπλέον, θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε το σύστημα θέρμανσης του πίσω παρμπρίζ, καθώς και το κλιματιστικό για να ξεθαμπώσουν και τα τζάμια σε όλα τα παράθυρά μας. Το επόμενο βήμα είναι να καθαρίσουμε το χιόνι με μια μαλακή βούρτσα, προτού προχωρήσουμε στη χρήση ξύστρας πάγου και αποπαγωτικού αυτοκινήτου.
Τί θα πρέπει να προσέξουμε σε ό,τι αφορά τη θέρμανση;
Οι περισσότεροι από εμάς βασιζόμαστε στις φορητές θερμάστρες, οι οποίες εάν δεν χρησιμοποιηθούν προσεκτικά, επιφυλάσσουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί συνιστούν να τοποθετούμε τη θερμάστρα μας σε μια επίπεδη επιφάνεια, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν πρόκειται να πέσει.
Επιπλέον, η σόμπα μας θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον ένα μέτρο από οτιδήποτε εύφλεκτο, όπως οι κουρτίνες, τα ρούχα, οι κουβέρτες, τα παπλώματα ή οι πολυθρόνες.
Δεν χρησιμοποιούμε τη σόμπα για να στεγνώνουμε την μπουγάδα μας, ούτε την αφήνουμε να λειτουργεί χωρίς επίβλεψη για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή και όλη νύχτα.
Κίνδυνος πυρκαγιάς εγκυμονεί και με το να αφήνουμε ανοιχτές για ώρες τις ηλεκτρικές μας κουβέρτες. Επιπλέον η χρήση σόμπας αερίου ενέχει τον κίνδυνο δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα.
Πώς θα κρατήσουμε ζεστό το μωρό μας
Τα μωρά και τα παιδιά κάτω των πέντε ετών κινδυνεύουν περισσότερο στον κρύο καιρό. Επομένως, πρέπει να φορούν πολλές στρώσεις ρούχων για να διατηρούνται ζεστά.
Το βράδυ, συνίσταται η χρήση μιας σειράς ελαφριών σκεπασμάτων όπως οι κουβέρτες. Ωστόσο, τα μωρά δεν χρειάζονται υπερβολικά ζεστά δωμάτια τη νύχτα. Μια θερμοκρασία δωματίου μεταξύ 16 και 20 βαθμών θεωρείται ιδανική. Η υπερθέρμανση άλλωστε, αποτελεί κοινή αιτία αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.
Τέλος, είναι εξαιρετικά χρήσιμο να διατηρούμε ζεστό το κεφάλι και τα χεράκια του μωρού μας, χρησιμοποιώντας σκουφάκια ή γάντια.
Πώς θα κρατήσουμε ζεστό το κατοικίδιό μας
Η κτηνιατρική φιλανθρωπική οργάνωση PDSA συμβουλεύει να σκεπάζουμε τους σκύλους και τις γάτες με επιπλέον κουβέρτες. Επιπλέον, τα υπερυψωμένα κρεβάτια μπορούν να κρατήσουν τα ηλικιωμένα σκυλιά ή τις γάτες μακριά από παγωμένα ρεύματα.
Η φιλανθρωπική οργάνωση συνιστά επίσης επιπλέον χρόνο παιχνιδιού για τα κατοικίδια, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι παραμένουν ενεργά. Εννοείται ότι αν η θερμοκρασία πέσει εξαιρετικά, οφείλουμε να τα κοιμήσουμε μέσα στο σπίτι, όσο κι αν διεκδικούν να ξεπορτίσουν.
Μπορούμε να βγάλουμε βόλτα τον σκύλο μας;
Όσο κρύο κι αν κάνει, τα σκυλιά εξακολουθούν να χρειάζονται βόλτες. Έτσι, μια λύση είναι να αγοράσουμε ένα χειμερινό παλτό, ειδικά αν διαθέτουμε άρρωστα ή ηλικιωμένα σκυλιά ή απλώς σκυλιά με πολύ λεπτή γούνα.
Ακόμη, θα πρέπει να ελέγξουμε τις πατούσες του κατοικίδιου ζώου μας εφόσον έχουν βρεθεί σε επαφή με το χιόνι ή τον πάγο, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες και το αλάτι που χρησιμοποιείται στο χιόνι, μπορούν να κάνουν τα μαξιλαράκια στα πατουσάκια των μικρών μας φίλων να πονούν ανυπόφορα.
Πώς θα στεγνώσουμε τα ρούχα μας χωρίς να μας έρθει ο κούκος αηδόνι
Το στέγνωμα των ρούχων επάνω στα σώματα του καλοριφέρ αποτελεί μια συνηθισμένη πρακτική το χειμώνα. Ωστόσο, καθώς αυτό συχνά συνεπάγεται την ενεργοποίηση της θέρμανσης σε μέρη του σπιτιού που δεν χρησιμοποιούμε, ίσως βρεθούμε αντιμέτωποι με τη μούχλα ή την υγρασία.
Μια εξαιρετικά προσιτή επιλογή για το στέγνωμα τον ρούχων είναι να χρησιμοποιήσουμε έναν αφυγραντήρα, ο οποίος αφαιρεί το νερό από τον αέρα. Θέτουμε το μηχάνημά σε λειτουργία για αρκετές ώρες, δίπλα στα ρούχα που κρέμονται στην απλώστρα.
Η λύση του αφυγραντήρα είναι πολύ πιο οικονομική σε σχέση με την ενεργοποίηση της θέρμανσης σε ένα άδειο δωμάτιο. Επομένως η αγορά ενός αφυγραντήρα θα μπορούσε να αποδειχθεί μια αρκετά καλή επένδυση.
Πηγή:CNN