Ποιος είπε ότι στραβά καρότα, οι άσχημες πατάτες και τα κολοκυθάκια, που πολλοί περιφρονούν και δεν φτάνουν ποτέ στην αγορά, είναι «χαλασμένα»;
Από αυτά τα λαχανικά έγιναν ένα ωραιότατο μπριάμ στο μεγάλο τραπέζι που στήθηκε την Κυριακή στην πλατεία Κοτζιά.
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος μαγείρεψε ένα γιγαντιαίο μπριάμ, αξιοποιώντας πάνω από έναν τόνο φρέσκων φρούτων και λαχανικών, που διαφορετικά θα πετιούνταν λόγω αυστηρών αισθητικών κριτηρίων της αγοράς ή λόγω περισσεύματος. Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι λάθος να πετιέται η τροφή, ειδικά τώρα εν μέσω οικονομικής κρίσης. Γι' αυτό φρόντισαν να την αξιοποιήσουν.
Στην εκδήλωση με το ευφυές όνομα «Με-Νου για 5.000» γνωστοί σεφ όπως οι Νταϊάνα Κόχυλα, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Γκίκα Ξενάκη και Tip the Chef παρουσίασαν ευφάνταστες προτάσεις για την αξιοποίηση περισσευούμενου φαγητού.
Το Με-Νού για 5.000 είναι μέρος της διεθνούς εκστρατείας Feeding the 5000 και είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων που έχουν διοργανωθεί σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, η Νέα Υόρκη, το Οουκλαντ, το Ναϊρόμπι, η Βαρσοβία και η Θεσσαλονίκη.
H εκδήλωση στην Αθήνα διοργανώθηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση Feedback σε συνεργασία με το Μπορούμε, την WWF - Καλύτερη Ζωή, το ΒacktoCommons, το British Council Greece και το πρόγραμμα EU Fusions. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμος Αθηναίων και την υποστήριξη του προγράμματος συνΑθηνά.