Ένα τεράστιο μπριάμ για 5.000 άτομα στην πλατεία Κοτζιά με... «χαλασμένα» λαχανικά

Ένα τεράστιο μπριάμ για 5.000 άτομα στην πλατεία Κοτζιά με... «χαλασμένα» λαχανικά

Ποιος είπε ότι στραβά καρότα, οι άσχημες πατάτες και τα κολοκυθάκια, που πολλοί περιφρονούν και δεν φτάνουν ποτέ στην αγορά, είναι «χαλασμένα»;

Από αυτά τα λαχανικά έγιναν ένα ωραιότατο μπριάμ στο μεγάλο τραπέζι που στήθηκε την Κυριακή στην πλατεία Κοτζιά.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος μαγείρεψε ένα γιγαντιαίο μπριάμ, αξιοποιώντας πάνω από έναν τόνο φρέσκων φρούτων και λαχανικών, που διαφορετικά θα πετιούνταν λόγω αυστηρών αισθητικών κριτηρίων της αγοράς ή λόγω περισσεύματος. Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι λάθος να πετιέται η τροφή, ειδικά τώρα εν μέσω οικονομικής κρίσης. Γι' αυτό φρόντισαν να την αξιοποιήσουν.

Στην εκδήλωση με το ευφυές όνομα «Με-Νου για 5.000» γνωστοί σεφ όπως οι Νταϊάνα Κόχυλα, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Γκίκα Ξενάκη και Tip the Chef παρουσίασαν ευφάνταστες προτάσεις για την αξιοποίηση περισσευούμενου φαγητού.

Το Με-Νού για 5.000 είναι μέρος της διεθνούς εκστρατείας Feeding the 5000 και είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων που έχουν διοργανωθεί σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, η Νέα Υόρκη, το Οουκλαντ, το Ναϊρόμπι, η Βαρσοβία και η Θεσσαλονίκη.

H εκδήλωση στην Αθήνα διοργανώθηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση Feedback σε συνεργασία με το Μπορούμε, την WWF - Καλύτερη Ζωή, το ΒacktoCommons, το British Council Greece και το πρόγραμμα EU Fusions. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμος Αθηναίων και την υποστήριξη του προγράμματος συνΑθηνά.