Πρόκειται για Ιαπωνική εκδοχή της Ατλαντίδας. Για να την δεις πρέπει να ταξιδέψεις μέχρι το μικρό νησί Yonaguni το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στην Ταϊβάν και την Ιαπωνία.
Στη νότια πλευρά του μικρού νησιού και σε βάθος περίπου 20 μέτρων ο δύτης Kihachiro Aratake, ανακάλυψε τον Μάρτιο του 1985 έναν μυστηριώδη σχηματισμό από κυκλώπεια ερείπια μιας αρχαίας πόλης, ενός άγνωστου πολιτισμού.
Τις τελευταίες δύο δεκαετίες αποτελεί αντικείμενο επισταμένης έρευνας από τον θαλάσσιο γεωλόγο του πανεπιστημίου Ryukyus στην Ιαπωνία, Masaaki Kimura, ο οποίος υποστηρίζει πως ο λίθινος όγκος λαξεύτηκε πριν από χιλιάδες χρόνια, όταν βρισκόταν ακόμη πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Σύμφωνα με την έρευνα που έχει διεξάγει, στο τέλος του πανάρχαιου μνημείου βρέθηκε πρόσφατα ένας μεγάλος βράχος με σχήμα οβάλ που κάθεται πάνω σε μια γωνιακή βάση. Η αιχμή του βράχου δείχνει τον Βορρά και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η κατασκευή έδειχνε την ώρα της ημέρας, κάτι σαν ηλιακό ρολόι.
Ο καθηγητής υποστηρίζει ότι ο Kimura υποστηρίζει ότι ο κατασκευαστής εισήγαγε ξύλινες σφήνες τυλιγμένες με ύφασμα ή φυτικό προϊόν μέσα στις τρύπες του βράχου. Μετά χρησιμοποίησε νερό έτσι ώστε το ξύλο να φουσκώσει και ο βράχος να αποκοπεί.
Ο διάσημος γεωλόγος έχει εντοπίσει δέκα δομές εκτός του Yonaguni και άλλες πέντε στην θαλάσσια περιοχή της Okinawa, τα ερείπια των οποίων εκτείνονται σε μια έκταση 300χ150 μέτρα.
Μελετώντας τη δομή, ο Kimura ,έχει μέχρι στιγμής αναγνωρίσει πάνω σε αυτό ίχνη προγενέστερης ύπαρξης μίας πυραμίδας, κάστρων, δρόμων και μνημείων, πράγμα που τον οδηγεί στην εικασία ότι ενδεχομένως να πρόκειται για απομεινάρι της χαμένης ηπείρου των Μου.
Όμως δεν είναι όλοι υποστηρικτές της ίδιας θεωρίας. Για την ακρίβεια ο γεωλόγος Robert Schoch του πανεπιστημίου της Βοστόνης πιστεύει ότι τα συγκεκριμένα πετρώματα δεν είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα αλλά έχουν πάρει αυτή τη μορφή από τη θάλασσα που χτυπάει τις πέτρες.
Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα οι δύτες απαγορεύεται να επισκεφθούν την περιοχή, χωρίς ειδική άδεια, γιατί η καταγραφή από τους επιστήμονες δεν έχει ακόμα τελειώσει.
Χρόνια μετά την ανακάλυψη η πραγματική φύση του Yonaguni παραμένει ένα μυστήριο. Όταν οι δύτες βουτάνε στην περιοχή που βρίσκεται το μνημείο γυρνάνε πίσω σε μια προϊστορική εποχή για την οποία δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα.
ΠΗΓΗ: news.com.au