Base Grill: Όλα τα κρέατα στο πιάτο σας

Εδώ είναι το βασίλειο του κρέατος: παϊδάκια, μπριζόλες rib-eye, κρέατα κομμένα που σερβίρονται πάνω σε ξύλινες πιατέλες, συκώτι, λουκάνικα και μπιφτέκια πρωταγωνιστούν στο μενού. Οι αδερφοί Λιάκου προμηθεύονται το κρέας από όλη την Ελλάδα. Με χαρά θα συζητήσουν με τους πελάτες πως θέλουν να είναι ψημένο το κρέας, θα προτείνουν ένα κομμάτι που πιστεύουν ότι θα απολαύσετε ή ακόμα και κάτι που δεν βρίσκεται στον κατάλογο.
|
Open Image Modal
manteau stam

Το Base Grill, είναι ίσως το γνωστότερο κρεατοφαγείο της Αθήνας. Πλέον Αθηναίοι απ' όλες τις γειτονιές συρρέουν στο Μπουρνάζι για να δοκιμάσουν την κουζίνα των δίδυμων αδερφών Σπύρου και Βαγγέλη Λιάκου που έχουν φτάσει την τέχνη του ψησίματος σε νέα επίπεδα. Το Base Grill που έχει την ατμόσφαιρα μιας μοντέρνας ταβέρνας είναι σχεδόν πάντα γεμάτο-και η κράτηση είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Open Image Modal

Εδώ είναι το βασίλειο του κρέατος: παϊδάκια, μπριζόλες rib-eye, κρέατα κομμένα που σερβίρονται πάνω σε ξύλινες πιατέλες, συκώτι, λουκάνικα και μπιφτέκια πρωταγωνιστούν στο μενού. Οι αδερφοί Λιάκου προμηθεύονται το κρέας από όλη την Ελλάδα. Με χαρά θα συζητήσουν με τους πελάτες πως θέλουν να είναι ψημένο το κρέας, θα προτείνουν ένα κομμάτι που πιστεύουν ότι θα απολαύσετε ή ακόμα και κάτι που δεν βρίσκεται στον κατάλογο.

Όταν το επισκεφτήκαμε, γνωρίζαμε ήδη ότι θα παραγγείλουμε τις τηγανιτές πατάτες με τα αβγά μάτια. Πρόκειται για ένα απλό αλλά πεντανόστιμο πιάτο που θυμίζει το ελβετικό rösti: μια τριμμένη πατάτα που τηγανίζεται και δημιουργεί μία φωλιά πάνω στην οποία τηγανίζονται αβγά μάτια. Στη συνέχεια ο σερβιτόρος σπάει τους κρόκους του αβγού με ένα κουτάλι και τους απλώνει πάνω στις ζεστές πατάτες.

Open Image Modal

Παραγγείλαμε ακόμα σαλάτα του κηπουρού που συνδύαζε τραγανό μαρούλι, αγγούρι, άνηθο, μαϊντανό, τομάτα, σαλάτα λόλα, φρέσκο κρεμμυδάκι, πιπεριές, λιαστές ντομάτες και ρόκα με μία σάλτσα από καραμελωμένο λευκό μπαλσάμικο.

Αλλά ας μην ξεχνιόμαστε- εδώ ζει κανείς τη χαρά του κρεατοφάγου. Κάθε κομμάτι κρέατος είναι ψημένο και με τη δική του συγκεκριμένη τεχνική. Όταν είναι έτοιμο, ο σερβιτόρος το φέρνει στο τραπέζι και το κόβει σε φέτες. Το κόντρα φιλέτο που παραγγείλαμε, μέτρια ψημένο, έφτασε στο τραπέζι μας συνοδευόμενο από τρία διαφορετικά αλάτια: κλασσικό θαλασσινό αλάτι, αλάτι λεμoνάτο και καπνιστό αλάτι με κέδρο. Επιπλέον, πήραμε την πικάνια, ένα πολύ ζουμερό και γευστικό κομμάτι κρέας και επειδή ζητήσαμε να είναι καλοψημένη, ο μάγειρας την έκοψε πρώτα σε φέτες και στη συνέχεια την έψησε, ώστε να εξασφαλίσει ότι θα παραμείνει ζουμερή.

Open Image Modal

Τα κρασιά είναι κατηγοριοποιημένα ανάλογα με την προέλευσή τους (Αττική, Κεντρική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Σαντορίνη, Μακεδονία, Θεσσαλία), το χύμα κόκκινο του μαγαζιού είναι αρκετά καλό και η μπίρα έχει την τιμητική της με μία ποικιλία από πολλές ελληνικές μπίρες. Εμείς επιλέξαμε τη μαύρη Volkan από τη Σαντορίνη και τη μπίρα Νήσος από την Τήνο.

Ο λογαριασμός ήρθε μαζί με κεράσματα. Παγωμένη μαστίχα Χίου για τη χώνεψη και ένα μικρό εκλέρ για τον καθένα μας. Αυτό που κάνει το Base Grill, αγαπημένο εστιατόριο για φανατικούς κρεατοφάγους είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια και φυσικά το συναίσθημα ικανοποίησης και ευχαρίστησης που παίρνει κανείς φεύγοντας από το μαγαζί.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι

Τηλέφωνο: 210 575 7455

Ώρες Λειτουργίας: 13:30- 1. Δευτέρα κλειστά

Κείμενο : Χριστιάννα Θωμαϊδη

Φωτογραφίες: Μanteau Stam