Πως ο Alan Turing έλυσε το αίνιγμα του παιχνιδιού σόλο

Πως ο Alan Turing έλυσε το αίνιγμα του παιχνιδιού σόλο
|
Open Image Modal
The game of solitaire is infuriatingly difficult until you work out how to do it. Afer that, it's frustratingly simple.I bought this one in Antananarivo.ODC - game
Kalense Kid/Flickr

Σόλο: Σκοπός του παιχνιδιού είναι να μείνει στο τέλος ένα πιόνι.Τοποθετούμε τα πιόνια σ' όλες τις τρύπες εκτός από την κεντρική τρύπα. Οι κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε είναι πάνω, κάτω αριστερά ή δεξιά όταν υπάρχει κενή τρύπα δίπλα στο πιόνι που πηδάμε. Όταν πηδάμε το πιόνι αυτό βγαίνει από το παιχνίδι.

Ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά του περασμένου αιώνα, επινόησε μια λύση για να βοηθήσει ένα παιδί να παίξει το παιχνίδι. Ο λόγος για τον Alan Turing,που έσπασε τον κώδικα Enigma των Ναζί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε τρείς κόλλες χαρτί ο διακεκριμένος επιστήμονας έγραψε τη λύση και την έστειλε στην ανιψιά του θεραπευτή του Maria Greenbaum.

Open Image Modal
Open Image Modal

Ο Turing χρησιμοποιούνται τρία διαγράμματα για να εξηγήσει στην μικρή πώς θα μπορούσε να καταφέρει να κερδίσει.Τα τρία διαγράμματα αναμένεται να δημοπρατηθούν στις 24 Ιουνίου από το Bonhams.

Μετά τον Πόλεμο, ο Turing σχεδίασε έναν από τους πρώτους ηλεκτρονικούς προγραμματίσιμους ψηφιακούς υπολογιστές στο Εθνικό Φυσικό Εργαστήριο, όπως λεγόταν, και κατασκεύασε μια δεύτερη υπολογιστική μηχανή στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Ο Turing αυτοκτόνησε το 1954. Το Βραβείο Turing, η ύψιστη επιστημονική διάκριση στον χώρο της πληροφορικής από το 1966 κι έπειτα, ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του.