Συνταγή για πέστο με αβοκάντο

Πέστο με αβοκάντο, επειδή προσέχεις την διατροφή σου, έχεις ωραίο πλατύφυλλο βασιλικό, θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό ή απλά λατρεύεις το αβοκάντο!
Open Image Modal
funky cook

Πέστο με αβοκάντο, επειδή προσέχεις την διατροφή σου, έχεις ωραίο πλατύφυλλο βασιλικό, θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό ή απλά λατρεύεις το αβοκάντο!

Το πέστο σου λύνει τα χέρια, μην το φας μόνο με τον κλασικό τρόπο δηλαδή με ζυμαρικά, δοκίμασέ σε σάντουιτς, με τυρί, με αυγά, δέσε μια σούπα λαχανικών ή κοτόσουπα αλλά ό,τι και να σου πω μόλις το δοκιμάσεις θα καταλάβεις τις αμέτρητες χρήσεις του!

° Έτοιμο σε: 5′

° Μερίδες: 1 βάζο

Υλικά

> 2 ώριμα αβοκάντο

> 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

> 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

> 6-7 μεγάλα φύλλα από πλατύφυλλο βασιλικό

> Χοντρό αλάτι

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα οποία πρέπει να είναι ώριμα και μαλακά.

Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων πολτοποιούμε τον βασιλικό, το κουκουνάρι, λίγο αλάτι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τα αβοκάντο και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει σαν κρέμα.

Διατηρούμε στο ψυγείο σε αποστειρωμένο βάζο που κλείνει ερμητικά.

Tips:

- Αν θέλετε προσθέστε στο πέστο το κουκουνάρι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αμύγδαλα, καρύδια ή φουντούκια.

Open Image Modal

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του Funky Cook.