Τα άκρως απαραίτητα του καλοκαιρινού νεσεσέρ για αψεγάδιαστη επιδερμίδα

Τα ηλιοκαμένα πρόσωπα των μοντέλων που ποζάρουν στα περιοδικά δεν είναι μόνο αποτέλεσμα γενετικών παραγόντων, αλλά κυρίως επιλογής σωστών καλλυντικών προϊόντων.
Open Image Modal
Kypros via Getty Images
Το ελαφρύ μακιγιάζ είναι ιδανικό για την καλοκαιρινή περίοδο.

Βουτιές στη θάλασσα, ατελείωτα ηλιοβασιλέματα, βραδινό φαγητό σε ταβερνάκια δίπλα στο κύμα, χαλαρή ατμόσφαιρα κι εμείς ντυμένες με αραχνούφαντα καλοκαιρινά φορέματα και αψεγάδιαστη επιδερμίδα να απολαμβάνουμε το ιδανικό καλοκαίρι. Ας το ομολογήσουμε. Το ελληνικό θέρος μας δίνει τη δυνατότητα να πλησιάσουμε το 80% του ονείρου, αλλά τι γίνεται με το υπόλοιπο 20% που αφορά την αψεγάδιαστη επιδερμίδα;

Τα ηλιοκαμένα πρόσωπα των μοντέλων που ποζάρουν στα περιοδικά δεν είναι μόνο αποτέλεσμα γενετικών παραγόντων, αλλά κυρίως φροντίδα και επιλογή σωστών καλλυντικών προϊόντων.

Μιλήσαμε με την αισθητικό και μακιγιέζ, Ελεονώρα Πανταζή, η οποία μας ανέφερε τα απαραίτητα του καλοκαιρινού νεσεσέρ, λίγα και καλά, μια και τα πολλά στις διακοπές είναι περιττά.

Open Image Modal
Iryna Veklich via Getty Images
Λίγα προϊόντα αρκούν για να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Τα απαραίτητα προϊόντα

Μια καλή αντηλιακή κρέμα ή μια κρέμα «4 σε 1». Όπως εξηγεί η κα Πανταζή δεν βγαίνουμε ποτέ χωρίς το αντηλιακό μας. Επειδή όμως η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι εξίσου απαραίτητη, μπορούμε να επενδύσουμε σε μια κρέμα «4 σε 1» που είναι η τελευταία εξέλιξη στην κοσμετολογία. Μια τέτοια κρέμα περιέχει στη σύνθεση της ορό, ενυδάτωση, αντηλιακή προστασία και μέικ απ. Για εκείνες που δεν αγαπούν το πρόσθετο χρώμα υπάρχουν και οι κρέμες «3 σε 1» που περιέχουν τα τρία πρώτα συστατικά.

Μια κρέμα ματιών. Η εικόνα των ματιών μας είναι πολύ σημαντική και η ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από αυτά μπορεί να χειροτερέψει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες εάν δεν τη φροντίσουμε.

Καθαριστικό προσώπου. Δεν ξεχνάμε τον καλό καθαρισμό, ακόμα κι αν βρισκόμαστε σε διακοπές. Η θάλασσα δεν είναι φιλική προς την επιδερμίδα μας γι΄αυτό και ο σωστός καθημερινός καθαρισμός επιβάλλεται για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα.

Open Image Modal
iiievgeniy via Getty Images
Η ηλιοκαμένη επιδερμίδα δεν απαιτεί απαραίτητα πολύωρη έκθεση στον ήλιο. Μια καλή πούδρα τερακότας δίνει το ίδιο αποτέλεσμα.

Μια καταπραϋντική κρέμα με αλόη ή ασιατική σεντέλα (προϊόν κορεάτικης ρουτίνας) για τις περιπτώσεις που ξεχαστήκαμε ξαπλωμένες στον ήλιο.

- Μια κρέμα bb ή cc που θα χαρίσει χρώμα και λάμψη στο πρόσωπο μας ή μια πούδρα εάν η επιδερμίδα μας είναι λιπαρή.

 - Μια πούδρα σε μορφή τερακότας για να φαινόμαστε ηλιοκαμένες κι ας μην έχουμε κάτσει πολλές ώρες στον ήλιο.

- Ένα προϊόν τιντ (tint). Πρόκειται για τα προϊόντα που είναι πολύ διαδεδομένα πλέον. Αρκεί να βρούμε τη σωστή απόχρωση που θα τονίσει χείλη, βλέφαρα και μήλα προσώπου μια και ένα προϊόν τιντ αντικαθιστά τρία προϊόντα γι΄αυτές τις περιοχές. 

-Μια μάσκαρα για να τονίσουμε περισσότερο το βλέμμα.

-Ένα λιπ γκλος χειλιών για έξτρα λάμψη.