Τα «Πικρά Χριστούγεννα» του Πέδρο Αλμοδόβαρ

«Πρέπει να είμαι σε επαφή με νέες ιστορίες». Τι αποκάλυψε για την επόμενη ταινία του, με την οποία επιστρέφει στα πάτρια εδάφη.
|
Open Image Modal
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ στην πρεμιέρα της ταινίας του «The Room Next Door», 72 Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν, 26 Σεπτεμβρίου2024, Ισπανία. (Photo by JB Lacroix/WireImage)
JB Lacroix via Getty Images

«… Πρέπει να είμαι σε επαφή με νέες ιστορίες. Για μένα είναι σαν τον φρέσκο αέρα. Γι′ αυτό και αυτή τη στιγμή κρατάω σημειώσεις για νέα πράγματα που θα ήθελα να κάνω στο μέλλον. Γράφεις, τελειώνεις, δεν είσαι ικανοποιημένος, περιμένεις και συνεχίζεις να δουλεύεις. Οπότε μερικές φορές ξέρω πότε πρέπει να περιμένω. Είναι σαν ένα εργοστάσιο όπου τα πράγματα βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης. Μερικές φορές είναι η βασική πηγή ψυχαγωγίας μου. Αν έχω μια Κυριακή που δεν έχω τίποτα να κάνω, ανασύρω μια ιστορία που δεν έχω αγγίξει εδώ και δύο χρόνια, και ξαφνικά ανακαλύπτω κάτι καινούργιο γι′ αυτήν. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι ζω μόνο για να γράφω και να κάνω ταινίες, κάτι που είναι επίσης αλήθεια...».

Αυτά και άλλα πολλά αποκάλυψε ο Πέδρο Αλμοδόβαρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Indiewire.

Φρέσκος ακόμη από τον Χρυσό Λέοντα για το «The Room Next Door» -την πρώτη αγγλόφωνη μεγάλου μήκους ταινία του (ταινία λήξης και στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας)-, ο Ισπανός σκηνοθέτης που έκλεισε στις 25 Σεπτεμβρίου τα 75 του χρόνια, έκανε μία πρώτη νύξη για την επόμενη ταινία του, με την οποία επιστρέφει στα πάτρια εδάφη.

Το «Bitter Christmas», όπως είναι ο τίτλος, θα διαδραματίζεται στην Ισπανία και θα είναι ισπανόφωνη. Αυτή την περίοδο, όπως είπε, βάζει τις τελευταίες πινελιές στο σενάριο.

Πρόκειται για μία «τραγική κωμωδία για το φύλο», όπως τη χαρακτήρισε ο Αλμοδόβαρ, η ιστορία μιας γυναίκας που εγκαταλείπεται από τον σύντροφό της την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει πιθανότατα του χρόνου, καθώς μέχρι το τέλος του έτους είναι αφιερωμένος στην προώθηση του «The Room Next Door».