Τα πρώτα πλάνα από το ντοκιμαντέρ για τον Άντονι Φάουτσι του National Geographic

Με συνεντεύξεις εκτός των άλλων, μελών της οικογένειας και φίλων του.
Open Image Modal
Alex Wong via Getty Images

Η National Geographic Documentary Films ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον δρ. Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών και επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την πανδημία. 

Σκηνοθέτες θα είναι οι βραβευμένοι με Emmy, Τζον Χόφμαν (γνωστός από το «Sleepless in America») και Τζάνετ Τομπάιας (γνωστή από το «Unseen Enemy»).

Οι δημιουργοί υπόσχονται «να δώσουν μια ξεχωριστή ματιά στη μακρά επαγγελματική καριέρα και την προσωπική ζωή αυτού του ιδανικού δημόσιου λειτουργού και Αμερικανού ήρωα, ο οποίος μετά από μια ζωή στη δημόσια υπηρεσία ήρθε αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη δοκιμασία του: μια πανδημία, της οποίας η σφοδρότητα δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία».

Το ντοκιμαντέρ δεν αφορά μόνον τη δουλειά του Φάουτσι για τον COVID-19, αλλά θα αφηγηθεί προηγούμενες προσπάθειές του να αντιμετωπίσει, ως δημόσιος λειτουργός επί επτά προεδρίες, τα πάντα: Από το AIDS μέχρι τον ιό Έμπολα.

Θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις μεταξύ άλλων των Τζορτζ Ο. Μπους, Μπιλ Γκέιτς, Μπόνο, της πρώην υπουργού Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) Σίλβια Μπάργουελ, της πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας Σούζαν Ράις, του διευθυντή του National Institutes of Health (NIH) δρ. Φράνσις Κόλινς, όπως και ακτιβιστών που εργάστηκαν στην προσπάθεια κατά του AIDS.

Συνεντεύξεις θα δώσουν επίσης μέλη της οικογένειας και φίλοι του Φάουτσι.

«Υπάρχει μόνον ένας δρ. Φάουτσι, και είναι εξαιρετικό προνόμιο να φέρουμε σε θεατές σε όλον τον κόσμο την για μια ολόκληρη ζωή αναζήτηση θεραπείας ασθενειών και αποτροπής έξαρσης επιδημιών» είπαν, σε ανακοίνωση, οι Χόφμαν και Τομπάιας. «Αυτή η ταινία θα είναι ένα πρωτόγνωρο πορτρέτο του σπουδαιότερου δημόσιου λειτουργού της χώρας μας, του οποίου η αδιάκοπη αναζήτηση της αλήθειας και η αφοσίωση στην επιστήμη, ποτέ άλλοτε δεν είχαν τη σημασία που έχουν σήμερα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ