Ταϊλάνδη: Αγρότης αναγκάστηκε να σκοτώσει 125 απειλούμενους κροκόδειλους μετά από τυφώνα

Οι μέρες έντονης βροχής κατέστρεψε τα περιβλήματα που κρατούσαν τους κροκόδειλους.
|
Open Image Modal
Bashir Osman's Photography via Getty Images

Ένας αγρότης στη Ταϊλάνδη αναγκάστηκε να σκοτώσει περισσότερους από 100 κροκόδειλους από το αγρόκτημά του καθώς οι έντονες πλημμύρες δημιούργησαν φόβους ότι θα μπορούσαν να δραπετεύσουν και να αποτελέσουν κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές.  

Ο Natthapak Khumkad, 37 ετών, ιδιοκτήτης μιας φάρμας κροκοδείλων στο Lamphun, στην βόρεια Ταϊλάνδη, εξήγησε ότι μέρες έντονης βροχής είχε καταστρέψει σοβαρά τα περιβλήματα που κρατούσαν τους σιαμαίους κροκόδειλους του.

Με τα ζώα να κινδυνεύουν να δραπετεύσουν, αποφάσισε να σκοτώσει 125 κροκόδειλους, που είχαν μήκος έως και τρία μέτρα. 

Ο Khumkad ανησυχούσε ιδιαιτέρως ότι τα ερπετά μπορεί να περιπλανώνται στην πλημμυρισμένη ύπαιθρο, επιτίθενται ενδεχομένως σε ντόπιους και σε ζώα.

Σύμφωνα με το CNN, περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή (26/9) στην επαρχία Lamphun μετά από καταστροφικές βροχοπτώσεις των μουσώνων που έχουν σαρώσει την περιοχή. Τον Σεπτέμβριο, η βόρεια Ταϊλάνδη επλήγη από έντονες βροχοπτώσεις των μουσώνων, που οδήγησαν σε κατολισθήσεις και πλημμύρες που σκότωσαν περισσότερους από 20 ανθρώπους.

«Έπρεπε να πάρω την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου για να τους σκοτώσω όλους. Η οικογένειά μου και εγώ συζητήσαμε αν ο τοίχος κατέρρεε η ζημιά στις ζωές των ανθρώπων θα ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό,τι μπορούμε να ελέγξουμε. Θα περιλάμβανε τις ζωές των ανθρώπων και τη δημόσια ασφάλεια.» είπε ο αγρότης στο CNN.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, ο Natthapak Khumkad έδειξε τους διαβρωμένους τοίχους της λίμνης των κροκοδείλων και εξήγησε: «Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που με ανάγκασε να πάρω μια επείγουσα απόφαση. Εκείνη την ημέρα, έβρεχε ασταμάτητα. Ο υποβρύχιος τοίχος κατέρρευσε. ήταν πολύ κοντά στο να φτάσει στον εξωτερικό τοίχο».

 

 

Διευκρίνισε ότι παρόλο που το επιτελείο του προσπάθησε να αποκλείσει την περιοχή για να διορθώσει τη λίμνη το συντομότερο δυνατό, η αδιάκοπη βροχή έκανε την κατάσταση επικίνδυνη.

 

 

«Ήταν μια κρίση που απαιτούσε μια εξαιρετικά επείγουσα απόφαση. Έπρεπε να χρησιμοποιήσω την τελευταία λύση, που ήταν να απομακρύνω τους κροκόδειλους από το αγρόκτημα σφάζοντάς τους. Αν δεν ήταν απολύτως απαραίτητο, δεν θα είχαμε χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο. Ήταν η καλύτερη, η πιο γρήγορη και ασφαλής μέθοδος σε αυτή την κατάσταση, με τη βροχή να πέφτει ασταμάτητα. Ευχαριστώ για όλη την ενθάρρυνση και την κατανόηση», πρόσθεσε ο Natthapak.