Skarp Laser Razor: Ξύρισμα 21ου αιώνα με ξυραφάκι laser

Skarp Laser Razor: Ξύρισμα 21ου αιώνα με ξυραφάκι laser
|

Οι ιππότες Jedi του «Πολέμου των Άστρων» (αλλά και οι Sith αντίπαλοί τους) έχουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά, όπως τα φωτόσπαθα (lightsabers), οι κώδικες και ο χειρισμός της Δύναμης, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε εμφανιστεί...φωτοξυράφι για τα πυκνά γένια που είχαν κάποιοι εξ αυτών (Όμπι Ουάν, Κόμης Ντούκου). Αυτό το...κενό φαίνεται πως έρχεται να καλύψει η Skarp Technologies, η οποία ανέβασε στην υπηρεσία χρηματοδότησης Kickstarter το ξυραφάκι του 21ου αιώνα, Skarp Laser Razor, που, χωρίς υπερβολή, είναι ένα λέιζερ ξυραφάκι.

Το Skarp Laser Razor αποτελεί ήδη επιτυχία, καθώς ο στόχος ήταν η συγκέντρωση ποσού ύψους 160.000 δολαρίων, και έχουν συγκεντρωθεί 1.250.289 δολάρια, με 19 ημέρες να απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν ένα κομμάτι, παρέχοντας το ποσό των 89 δολαρίων.

Με την πρώτη ματιά μοιάζει με ένα κανονικό ξυραφάκι, ωστόσο αντί για λεπίδα διαθέτει ένα μικρό λέιζερ, το οποίο κόβει τρίχες. Όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του, η χρήση σημαίνει τέλος στις γρατζουνιές, τα καψίματα/ κοψίματα, τις μολύνσεις, τη φαγούρα, τους ερεθισμούς κ.α, ενώ δεν απαιτείται απαραίτητα νερό και είναι φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς δεν συνεπάγεται την απόρριψη ξυριστικών (ξυράφια, κομμάτια πλαστικό κ.ο.κ), που επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Οι δημιουργοί του είναι ο Μόργκαν Γκούσταφσον, εφευρέτης του IPL (Intense Pulsed Light) που αποτελεί ακόμα και σήμερα την προτιμώμενη μέθοδο αποτρίχωσης, και ο Πολ Μπίνουν. Όπως αναφέρεται στη σελίδα στο Kickstarter, η ιδέα για το ξυράφι λέιζερ ήρθε στο Γκούσταφσον το 2001, ωστόσο η τεχνολογία τότε δεν είχε προοδεύσει αρκετά και μόλις το 2009 κατάφερε να επιτύχει ένα μήκος κύματος φωτός που θα μπορούσε να κόψει τρίχες χρώματος κάθε είδους.

Είναι εδώ και καιρό γνωστό ότι είναι δυνατή η κοπή σκούρων τριχών μέσω κάποιων μηκών φωτός, αλλά η εύρεση ενός τρόπου κοπής ανοιχτόχρωμων τριχών έχει αποδειχθεί δύσκολη. Παρόλα αυτά, μετά από χρόνια έρευνας, βρέθηκε ένα χρωμοφόρο (σωματίδιο που απορροφά συγκεκριμένα μήκη κύματος – χρώματα- φωτός) το οποίο κόβεται όταν χτυπιέται με ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος φωτός. Το εν λόγω χρωμοφόρο εμφανίζεται σε κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή φυλής, και ως εκ τούτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους πάντες. Η διάρκεια ζωής του λέιζερ είναι 50.000 ώρες, ενώ είναι αρκετά χαμηλής ισχύος για να είναι ασφαλές.

Το ξυραφάκι διαθέτει μία μπαταρία ΑΑΑ που διαρκεί περίπου έναν μήνα με κανονική χρήση. Όπως υπογραμμίζεται, το λέιζερ χτυπά μόνο την τρίχα και δεν «μπαίνει» στο δέρμα, οπότε και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ζημιάς- ούτε δυσάρεστες οσμές, καθώς η τρίχα δεν κόβεται, αλλά καίγεται. Είναι αδιάβροχο, οπότε είναι δυνατή και η χρήση του στο μπάνιο.

Όπως επισημαίνουν οι δημιουργοί του, έχουν γίνει ήδη προκαταρκτικές συμφωνίες με κατασκευαστές, και αυτό που χρειάζεται είναι κεφάλαιο για να αρχίσει η μαζική παραγωγή.

«Το ξύρισμα έχει μείνει ίδιο εδώ και 5.000 χρόνια, είναι καιρός να το φέρουμε στον 21ο αιώνα» τονίζουν σχετικά.