Τυφώνας Μίλτον: 23χρονος κινδυνεύει με φυλάκιση γιατί εγκατέλειψε το σκύλο του (Βίντεο)

Ο 23χρονος μπορεί να αντιμετωπίσει έως και πέντε χρόνια φυλάκιση εάν κριθεί ένοχος για κακοποίηση ζώου.
Open Image Modal
via Associated Press

Ένας άνδρας που φέρεται να έδεσε και να εγκατέλειψε το σκύλο του, τις ημέρες που ο τυφώνας Μίλτον σάρωνε την πολιτεία της Φλόριντα, κατηγορήθηκε για βαριά κακοποίηση ζώου.

Το ζώο διασώθηκε από άνδρες της Highway Patrol κοντά σε αυτοκινητόδρομο της Φλόριντα στις 9 Οκτωβρίου.

Πλάνα από κάμερα αστυνομικού που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο, τα οποία έχουν προβληθεί περισσότερες από 12 εκατομμύρια φορές, δείχνουν τον σκύλο να στέκεται δίπλα σε έναν συρμάτινο φράχτη μέσα στο νερό μέχρι το στήθος του.

Ο πρώην ιδιοκτήτης του, Giovanny Aldama Garcia, συνελήφθη τη Δευτέρα (14/10), σύμφωνα με την υπηρεσία ασφάλειας αυτοκινητοδρόμων της πολιτειακής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στις αρχές ότι εγκατέλειψε τον Jumbo, επειδή έφευγε από τη Φλόριντα λόγω της καταιγίδας και δεν έβρισκε κανέναν να το φροντίσει.

 

 

Ο 23χρονος μπορεί να αντιμετωπίσει έως και πέντε χρόνια φυλάκιση εάν κριθεί ένοχος για κακοποίηση ζώου.

Ο Κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis είπε ότι το Jumbo, που τώρα μετονομάστηκε σε Trooper προς τιμή του αξιωματικού της Περιπολίας Αυτοκινητοδρόμων που τον έσωσε, θα υιοθετηθεί.

 

 

Η εισαγγελέας της πολιτείας Suzy Lopez είπε ότι ο Trooper «άγγιξε τις καρδιές πολλών ανθρώπων». Ο σκύλος θα αντιμετώπιζε έναν «σίγουρο θάνατο» αν δεν είχε διασωθεί, πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της καταιγίδας, σύμφωνα με επίσημες καταμετρήσεις.

Πηγή: BBC