Τυφώνας Μίλτον: O «υπολοχαγός Νταν» κι άλλοι αμετανόητοι κάτοικοι της Φλόριντα που αρνούνται να φύγουν

Μοιράζονται μάλιστα «συμβουλές επιβίωσης» καθώς είναι έτοιμοι για την καταιγίδα.
Open Image Modal
Ένας άνδρας στην Τάμπα της Φλόριντα, ο οποίος ονομάστηκε «υπολοχαγός Νταν», έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή ήθελε να μείνει στο σκάφος του κατά τη διάρκεια του τυφώνα Μίλτον.
TikTok: Terranceconcannon

Η πόλη της Τάμπα στη Φλόριντα φαίνεται ότι θα νιώσει την πλήρη δύναμη του τυφώνα Μίλτον κατηγορίας 5, λένε οι μετεωρολόγοι, καθώς η πόλη ετοιμάζεται να χτυπηθεί από το επίκεντρο της καταιγίδας - με μέγιστους ανέμους 250 χλμ/ώρα. 

Ωστόσο ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής επέλεξαν να παραμείνουν παρά τη ρητή εντολή «φύγετε ή θα πεθάνετε» που έλαβαν από τις αρχές εκατομμύρια πολίτες.

Ενας εξ΄ αυτών ο οποίος ονομάστηκε «υπολοχαγός Νταν», έγινε μάλιστα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή επιθυμεί να παραμείνει στο σκάφος του κατά τη διάρκεια του τυφώνα Μίλτον.

Αρχικά έγινε viral χάρη σε μια συνέντευξη που έδωσε σ′ έναν διάσημο TikToker, όπου εξήγησε γιατί αποφάσισε να μείνει.

«Είμαι σε καλή φόρμα, δεν χαμπαριάζω. Τα έχουμε στήσει όλα με τον [σωστό] τρόπο, ξέρουμε τι κάνουμε», είπε. «Αν είσαι στη στεριά, κινδυνεύεις να πνιγείς. Εγώ είμαι σε σκάφος, στο σκάφος απλά θα μπουν νερά».

Όπως ήταν φυσικό, οι χρήστες των social media ανησύχησαν γι′ εκείνον, καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν ότι ο τυφώνας Μίλτον θα ήταν μια από τις ισχυρότερες καταιγίδες που έπληξαν ποτέ τη Φλόριντα. Αναμένονται κύματα ύψους 4.5 μέτρων, πλημμυρίζοντας μεγάλο μέρος της περιοχής στην οποία εδρεύει ο Νταν στην Τάμπα.

Η αστυνομία και πολλοί άλλοι προσπάθησαν να τον πείσουν να αφήσει πίσω το σκάφος του, αλλά εκείνος δίσταζε να το κάνει, επειδή είναι η μοναδική του ιδιοκτησία

Κατά τη διάρκεια ενός TikTok Live στις 8 Οκτωβρίου, είπε ότι αν κάποιος τον βοηθούσε να βρει ένα μέρος για να μείνει, θα ήταν πρόθυμος να αφήσει το σκάφος του.

Σύμφωνα με αρκετούς χρήστες στο X, ο αρχηγός της αστυνομίας της Τάμπα τον έπεισε τελικά να εγκαταλείψει το σκάφος.

«Ο αρχηγός της αστυνομίας της Τάμπα τον επισκέφθηκε και τον έπεισε να πάει σε ένα καταφύγιο. Είμαι τόσο ανακουφισμένος!», σχολίασε ένας χρήστης.

Ωστόσο, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, ένας άνδρας δημοσίευσε ένα βίντεο του υπολοχαγού Νταν στο X, όπου επιβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να πάει πουθενά.

«Δεν πάω πουθενά, γιατί το ασφαλέστερο μέρος είναι σε ένα σκάφος κατά τη διάρκεια μιας πλημμύρας», ξεκαθάρισε ο Νταν.

Πάντως οι ακόλουθοί του δεν παράτησαν την προσπάθεια και έφτασαν στο σημείο να ξεκινήσουν έναν έρανο μέσω του GoFundMe για να αντικαταστήσει ο Νταν το σκάφος του με κάτι ασφαλέστερο. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν συγκεντρώσει 19.191 δολάρια με συνολικό στόχο τα 25.000 δολάρια.

Κάποιοι ετοιμάζονται για μπάρμπεκιου 

Αλλοι αμετάπειστοι κάτοικοι της Φλόριντα, έχουν καταγράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την εμπειρία τους από τον αποκλεισμό στα σπίτια τους.  Μια παιδίατρος κλειδώθηκε σε νοσοκομείο της Φλόριντα, ενώ τα παιδιά, ο σύζυγος και τα κατοικίδια ζώα της εγκατέλειψαν την πολιτεία.

Μια άλλη ιδιοκτήτρια φάρμας στην πολιτεία ανέβασε βίντεο στο TikTok για να δείξει πώς αναγκάστηκε να γράψει τα ονόματα των αγελάδων της πάνω τους με μαρκαδόρο σε περίπτωση που εκτοπιστούν ή για σκοπούς αναγνώρισης μετά τον τυφώνα. 

Άλλοι κάτοικοι έχουν φωτογραφηθεί να οχυρώνουν τα σπίτια τους, να προετοιμάζουν τις προμήθειες και να καταγράφουν τις προμήθειές τους πριν από τον τυφώνα Μίλτον.

Ένας κάτοικος της Φλόριντα μετέτρεψε μία ντουλάπα κάτω από τις σκάλες σε κρεβάτι για την οικογένειά του, ενώ άλλοι προμηθεύτηκαν πάνες μέχρι και κομμάτια γης για τις ανάγκες των σκύλων τους και για να φροντίσουν τα φοβισμένα κατοικίδια.

 

Open Image Modal
Κάτοικος της Φλόριντα προμηθεύτηκε πάνες για σκύλους και ορθογώνια κομμάτια χλοοτάπητα για να φροντίσει τα φοβισμένα κατοικίδια ζώα.
TikTok / screenshot

 

Μια άλλη κάτοικος της Τάμπα δήλωσε ότι προετοιμάζεται για την καταιγίδα διοργανώνοντας μπάρμπεκιου στην αυλή του σπιτιού της.

Μιλώντας στο TikTok, η κάτοικος της Τάμπα, “Angey B”, δήλωσε ότι σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος, θα «κάνει μπάρμπεκιου, ίσως, στην πίσω αυλή μου», προσθέτοντας ότι είχε έτοιμα τα σωσίβια για τον εαυτό της και τα τρία παιδιά της.

Την ίδια ώρα που ο Γενικός Εισαγγελέας της Φλόριντα είπε στους κατοίκους που αρνούνται να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους να γράψουν το όνομά τους με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στο μπράτσο τους, ώστε να μπορούν να αναγνωριστούν ευκολότερα τα πτώματά τους στην συνέχεια. 

Άλλοι σήκωσαν τα έπιπλα του σπιτιού τους πάνω σε κουβάδες για να προετοιμαστούν για το κύμα καταιγίδας που πρόκειται να πλημμυρίσει τα σπίτια που βρίσκονται σε χαμηλό υψόμετρο.

 

Open Image Modal
TikTok / Haley Jones

Μια χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η Summer Fields, ανέβασε στο TikTok μια φωτογραφία για να παρουσιάσει πακέτα με πάνες για σκύλους για το φοβισμένο κατοικίδιό της, με το ζώο να είναι αναγκαστικά περιορισμένο εντός εσωτερικού χώρου.

Ένας άλλος χρήστης έδειξε ένα τετράγωνο κομμάτι χλοοτάπητα που είχε προετοιμασεί για να χρησιμοποιήσει το κατοικίδιό του ως τουαλέτα ενόψει της καταιγίδας.

Άλλοι χρησιμοποίησαν ακόμα και ανθρώπινες θεραπείες, αποθηκεύοντας αντιισταμινικά Benadryl για να «ναρκώσουν» το κατοικίδιό τους και να το ηρεμήσουν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας κατηγορίας 5.

Πάντως ανάμεσα στα πιο περιζήτητα προϊόντα για το lockdown συγκαταλέγονται τα μωρομάντηλα - «Πρέπει να σκουπίζουμε τα πουπουδάκια, δεν μπορώ να είμαι κολλημένη στο σπίτι με ένα βρωμερό αγοράκι για μια εβδομάδα».

 

Open Image Modal
Η Summer Fields, κατέφυγε στο Tik Tok για να παρουσιάσει πακέτα με πάνες για σκύλους για το φοβισμένο κατοικίδιό της, με το ζώο να έχει περιοριστεί σε εσωτερικό χώρο.
Tik Tok / Summer Fields

Πηγή: LBC, Dexerto