Τυφώνας Μίλτον: Οι άνεμοι γκρέμισαν γερανό στο ψηλότερο ουρανοξύστη της δυτικής Φλόριντα (βίντεο)

Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε την ώρα που ο γερανός καταπλάκωσε το 46-όροφο συγκρότημα κατοικιών και γραφείων εφημερίδας.
Open Image Modal
Ένας πολυώροφος κατασκευαστικός γερανός έσπασε και έπεσε πάνω στο απέναντι κτίριο κατά τη διάρκεια του τυφώνα Μίλτον, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024, στην Αγία Πετρούπολη της Φλόριντα (AP Photo/Mike Carlson).
Mike Carlson via AP

Ο δήμαρχος του Σεντ Πίτερσμπουργκ στη Φλόριντα προειδοποίησε τους κατοίκους ότι οι γερανοί σε διάφορα κατασκευαστικά έργα σε ολόκληρη την πόλη κινδυνεύουν να πέσουν εξαιτίας του τυφώνα Μίλτον και πράγματι στην κορύφωση της καταιγίδας το βράδυ της Τετάρτης, ένας από αυτούς κατέρρευσε.

.

Κανείς δεν τραυματίστηκε όταν ο γερανός που βρισκόταν δίπλα σε ένα 46όροφο κτίριο κατοικιών και γραφείων - το οποίο είναι ο ψηλότερος πύργος κατοικιών στην ακτή του Κόλπου της Φλόριντα - έπεσε πάνω σε ένα κοντινό κτίριο όπου στεγάζεται η εφημερίδα Tampa Bay Times.

 

Open Image Modal
Max Chesnes /X

Όμως o μεταλλικός γερανός άνοιξε μια τεράστια τρύπα όπου μέρος του έφτασε στα τούβλα και το σκυρόδεμα σε μια γωνία του κτιρίου. Καλώδια κρέμονταν προς τα κάτω και κομμάτια από αντικείμενα γραφείου ήταν διάσπαρτα. Ένα άλλο μέρος του γερανού έκλεισε τον δρόμο από κάτω. Σε κοντινή απόσταση, οι άνεμοι του Μίλτον ξερίζωσαν πάνελ από την οροφή του Tropicana Field, όπου παίζουν οι Tampa Bay Rays, ομάδα του μπέιζμπολ.

Κανείς δεν εργαζόταν στο γραφείο της εφημερίδας τη στιγμή της κατάρρευσης. Οι δημοτικοί υπάλληλοι απέκλεισαν αρκετά τετράγωνα μέχρι να μπορέσουν να εκτιμήσουν πλήρως τις ζημιές και να αρχίσουν να εργάζονται για την απομάκρυνση του αναποδογυρισμένου και στραβωμένου γερανού.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Red Apple Group δήλωσε στην εφημερίδα ότι τουλάχιστον μία καμπίνα γερανού στο ανώτερο τμήμα του ιστού έπεσε και ότι συνεργάζονται με τους αξιωματούχους της πόλης για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Η εταιρεία δεν απάντησε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Associated Press την Πέμπτη.

Ο ουρανοξύστης 400 Central είχε σχεδιαστεί για να φτάσει στην κορυφή του στα 157 μέτρα. Θα διαθέτει 301 διαμερίσματα με ελάχιστη τιμή 1 εκατομμύριο δολάρια, μαζί με χώρους λιανικής πώλησης και γραφείων, ανέφερε η εφημερίδα Tampa Bay Times.