Τέμπη: Φοιτητικό και μαθητικό συλλαλητήριο την Παρασκευή στα Προπύλαια

Νέες δυναμικές κινητοποιήσεις για τα Τέμπη από φοιτητές και μαθητές στην Αθήνα.
Open Image Modal
Διαμαρτυρία για τα Τέμπη - 5 Μαρτίου 2025
Eurokinissi

Μαθητικοί και φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους σε νέο συλλαλητήριο την Παρασκευή (7/3) για τα Τέμπη. «Μέχρι η δικαίωση να ρθει εδώ θα μείνουμε. Όλοι μαζί μια φωνή ένα θα γίνουμε. Για αυτούς που φύγανε πρέπει να συνεχίσουμε. Και ένα είναι σίγουρο στο τέλος θα νικήσουμε!» επισημαίνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας. Στην Αθήνα το ραντεβού έχει οριστεί για τις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα εξής: «Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά «μέχρι τέλους» για να δικαιωθούμε και για να μην ζήσουμε νέα Τέμπη». Χθες (05/3), έλαβαν χώρα μαζικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με αφορμή την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Μετά το τέλος της διαμαρτυρίας, κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους, στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, μία ομάδα ατόμων στην Μητροπόλεως έριξε μολότοφ και έβαλε φωτιά σε 3 κάδους.

Για τα επεισόδια, η Αστυνομία προχώρησε σε 31 προσαγωγές εκ των οποίων οι 14 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι 3 από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι, ενώ άλλοι 3 είναι αλλοδαποί.

(Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ)

-- --