Oι εξελίξεις τρέχουν στην υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Κατατέθηκε, σήμερα στον εφέτη ανακριτή η ένσταση ακυρότητας για το πόρισμα των δικαστικών πραγματογνωμόνων που αφορά τα τρία νέα βίντεο που παρέδωσε ο δικηγόρος της Interstar Β. Καπερνάρος.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ένσταση κατατίθεται από δικηγόρο συγγενή θύματος, καθώς δεν ενημερώθηκαν οι υποστηρίζοντας την κατηγορία για τον διορισμό των δικαστικών πραγματογνωμόνων ώστε να ορίσουν και οι ίδιοι τεχνικοί σύμβουλοι που θα παρακολουθήσουν τη διαδικασία ελέγχου του υλικού.
Στο μεταξύ, αυτή την ώρα συνεδριάζει το συμβούλιο εφετών προκειμένου να εξετάσει το αίτημα δικηγόρου και πατέρα θύματος για αναβάθμιση των κατηγοριών για τα δύο στελέχη της Hellenic Train, που προς το παρών διώκονται για το πλημμέλημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.
Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει αν οι δύο Ιταλοί της Hellenic Train (πρώην διευθύνων σύμβουλος και στέλεχος στον τομέα της ασφάλειας) θα διωχθούν και για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, όπως η πλειοψηφία των κατηγορούμενων για την πολύνεκρη σύγκρουση, ή θα μείνουν μόνο με τις πλημμεληματικού τύπου κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια κτλ.