Στην ολομέλεια της Βουλής συζητείται το πόρισμα της εξεταστικής για τα Τέμπη

Ποιες οι θέσεις των κομμάτων, τι υποστηρίζουν οι εισηγητές. Ακολουθούν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.
|

Στην ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση τέθηκε το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών». Η συνεδρίαση άρχισε με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων και τον λόγο θα λάβουν και οι αρχηγοί των κομμάτων. 

Σημειώνεται πως στο πόρισμα, που είχε εγκριθεί από την πλειοψηφία της επιτροπής,  τονίστηκε ότι, εάν είχαν τηρηθεί απαρέγκλιτα οι κανόνες του Γενικού Κανονισμού Κινήσεως, το δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη, δεν θα είχε συμβεί.

Σύγκρουση Πλεύρη- Κωνσταντοπούλου

«Κάθε φορά που θα επιχειρείτε την παραποίηση της αλήθειας, την συγκάλυψη των ευθυνών, θα με βρίσκετε απέναντί σας», διαμήνυσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, απαντώντας σε παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη.

Ζήτησε την «παραίτηση» της κυβέρνησης , ενώ καταφέρθηκε εναντίον και άλλων βουλευτών, όπως ο Νότης Μηταράκης.

Μετά την παρέμβαση του Ν.Μηταράκη, η κ. Κωνσταντοπούλου ξαναπήρε το λόγο και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η εκπροσώπηση των οικογενειών των θυμάτων γίνεται «αφιλοκερδώς».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσε ότι αντιμετωπίζει από την κυβέρνηση «ύβρεις»| και «προπηλακισμούς».

Για συνεχές κοινοβουλευτικό μπούλιγκ σε βάρος βουλευτών της πλειοψηφίας, επέκρινε την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Αθ. Πλεύρης. Η κ. Κωνσταντοπούλου διακόπτει συνεχώς τους βουλευτές είπε ο κ. Πλεύρης, με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να απαντά ότι υπάρχουν κάποιοι από εμάς που δεν εξαγοραζόμαστε και ότι θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας κάθε φορά που θα προσπαθείτε να «μπαζώσετε» την αλήθεια. Σκοτώσατε 57 ανθρώπους και θέλετε να καλύψετε τα ίχνη σας, είπε η κα Κωνσταντοπούλου. Να ανακαλέσει ζήτησαν οι βουλευτές της πλειοψηφίας, κάτι που η κα Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε να πράξει.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, ο υπουργός Επικρατείας, Μ. Βορίδης είπε ότι σε αυτή την αίθουσα έχουμε ακούσει απίστευτες ακρότητες από την εποχή που ήταν πρόεδρος η κυρία Κωνσταντοπούλου και ότι αυτό το ζούμε και πάλι τώρα: Μην σας προκαλεί έκπληξη. Το έχουμε ξαναπεράσει. Ο τοξικός ο λόγος και όσοι τον εκπροσώπησαν, εξαφανίστηκε πολιτικά, ευτυχώς. Κάποιοι νομίζουν ότι θα ξανακάνουν καριέρα με αυτό, είπε ο κ. Βορίδης.

Ανδρουλάκης: Το τρίπτυχο της κυβέρνησης είναι διαφθορά- συγκάλυψη-ατιμωρησία

Σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας την για καθεστωτική νοοτροπία, και προσπάθεια να κρύψει την αλήθεια και τις ευθύνες της για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και τόνισε ότι η στρατηγική της συμπυκνώνεται «στη διαφθορά, τη συγκάλυψη και την ατιμωρησία».

Ταυτόχρονα, ο κ. Ανδρουλάκης επανέφερε την πρόταση του κόμματός του για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής βάσει του ευρωπαϊκού εισαγγελικού πορίσματος το οποίο όπως είπε, επισημαίνει ότι εναντίον του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις ενοχής του.

«Από δω και στο εξής τα Τέμπη θα συμβολίζουν την πολιτική, ηθική και θεσμική σας χρεοκοπία. Η προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρείται μεθοδευμένα και συστηματικά δεν μπορεί να μείνει στο απυρόβλητο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια.

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Μαρκόπουλο: Τον κατηγόρησε για μπούλινγκ και συγκάλυψη

«Ντροπιαστική» χαρακτήρισε την παρουσία στη Βουλή του Δημήτρη Μαρκόπουλου που διατέλεσε πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντώντας σε προσωπικές αναφορές στο πρόσωπό της κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πόρισμα.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ ότι επιλέχθηκε για να επιτελέσει το «διόλου ευγενές έργο της συγκάλυψης» και να «αποσοβήσει κάθε στοιχείο που ενοχοποιεί τον πρώην υπουργό Μεταφορών, αλλά και τον πρωθυπουργό», ενώ του καταλόγισε ότι μετέρχεται μεθόδων «μπούλινγκ» και «κατατρομοκράτησης όποιου τολμά να υπερασπίζεται τα θύματα».

Αναφερόμενη στην απομάκρυνσή της από την εξεταστική, είπε ότι η ίδια, ως συνήγορος τριών οικογενειών θυμάτων, ήταν «εχθρός» του κ. Μαρκόπουλου και η παρουσία της αποτελούσε «απειλή» και γι′ αυτό εξαιρέθηκε. Επίσης, τον κατηγόρησε ότι επιλέχθηκε γιατί έχει αποδείξει ότι είναι «ικανός για όλα, για όλες τις δουλειές», για «συγκάλυψη ευθυνών και αίτιων δολοφονίας 57 ανθρώπων».

Τέλος, η κυρία Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι ο τότε υπουργός Κώστας Αχ.Καραμανλής «κρατάει» τον πρωθυπουργό και έκανε λόγο για «ισορροπία του τρόμου» μεταξύ τους καθώς, όπως είπε, «γνωρίζανε και οι δυο τις ελλείψεις και τους κίνδυνους και αποδέχονταν και οι δυο ότι τραγικά δυστυχήματα πάντα συμβαίνουν, όπως και το ενδεχόμενο αφαίρεσης τόσων ζωών».

 

Πάνας (ΠΑΣΟΚ): Μονόδρομος η ποινική διερεύνηση

«Έναν χρόνο μετά, η κοινωνία μας παρακολουθεί άναυδη και απαιτεί να χυθεί φως στην υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες, όχι μόνο σε αυτούς που αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις αλλά, εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, και σε αυτούς που εσείς μεθοδικά προστατεύετε», ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Απόστολος Πάνας, στη συζήτηση που εξελίσσεται στη Βουλή.

«Ως ΠΑΣΟΚ, είμαστε βέβαιοι ότι είναι μονόδρομος και επιβάλλεται η περαιτέρω ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, αφού η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν διασφάλισε την ύπαρξη ολοκληρωμένου συστήματος σηματοδότησης, λόγω της μη ολοκλήρωσης της μοιραίας σύμβασης», είπε ο κ. Πάνας και επισήμανε: «Στη δημοκρατία χρειάζονται απλές αποδείξεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να διαφυλάξουμε την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος και για να μην απολέσουμε την ήδη κλονισμένη εμπιστοσύνη των πολιτών. Στη ΝΔ όμως οι αποδείξεις δεν αρκούν για να αποδοθούν οι στοιχειώδεις ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους».

Άρση ασυλίας του Αχ. Καραμανλή ζήτησε η Θ. Τζάκρη

Την άρση της ασυλίας του τέως υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Αχ. Καραμανλή και την παραπομπή του στο φυσικό δικαστή ζήτησε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Τζάκρη, κατά την ομιλία της στη συζήτηση επί του πορίσματος της εξεταστικής.

Όπως είπε η κ. Τζάκρη, επειδή «έχει προκύψει το πάνδημο αίτημα του 1,5 εκατ. υπογραφών για παραπομπή των ενόχων στη δικαιοσύνη και επειδή σύμφωνα με γνωμοδότηση έγκριτων νομικών τα δια παραλείψεως τελούμενα εγκλήματα των Υπουργών, σύμφωνα με τα παραπάνω, δικάζονται από τον φυσικό τους δικαστή ζητούμε την άρση της ασυλίας του κ. Καραμανλή και την παραπομπή του στο φυσικό δικαστή, για διερεύνηση εγκλημάτων δια παραλείψεως τελούμενα. Κάτι που ο κ. Καραμανλής όφειλε να ζητήσει μόνος του» παρατήρησε η κ. Τζάκρη, συμπληρώνοντας ότι «θέλει όμως τόλμη και αρετή η δημοκρατία και όχι τις μοιραίες μαριονέτες του συγχρόνου πολιτικού θεάτρου σκιών».

Αντιπαράθεση Βορίδη- Φάμελλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτη Φάμελλου πήρε το λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ρωτώντας αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτημα για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής.

«Κατάλαβα την πεποίθηση σας ότι αν μη τι άλλο υπάρχουν ενδείξεις για την τέλεση ποινικών αδικημάτων των υπουργών. Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι, εφόσον έχετε αυτή την πεποίθηση, θα καταθέσετε πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής;», είπε. Προσέθεσε ότι «πρόταση τέτοια δεν έχει κατατεθεί», δηλαδή «πρόταση που να συνδέει τις συγκεκριμένες ανθρωποκτονίες ή την παρακώλυση συγκοινωνιών με την κακουργηματική αυτή μορφή δεν έχει κατατεθεί στο Κοινοβούλιο προς συζήτηση» και πως «η πρόταση που απορρίφθηκε, θυμίζω, ήταν μία πρόταση που αφορούσε διάφορα ζητήματα ενδεχομένων παράβασης καθήκοντος ή απιστίας για λογιστικά και οικονομικά ζητήματα της εκτέλεσης της σύμβασης 717». «Θέλω να μου διευκρινίσετε, θα καταθέσετε τέτοια πρόταση στο Κοινοβούλιο ή όχι;», είπε.

Ο Σωκράτης Φάμελλος σχολίασε ότι ο κ. Βορίδης μάλλον δεν άκουσε την ομιλία του. Αφού είπε ότι δεν του αναγνωρίζει το δικαίωμα να εκπροσωπεί μια κυβέρνηση της οποίας τους νόμους δεν ψηφίζει, ο κ. Φάμελλος επανέλαβε: «Είμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο ηθικό και πολιτικό δίλημμα. Ενώ έχουμε ενδείξεις, αποδείξεις για την ευθύνη παραβίασης των ευθυνών ή για παραλείψεις υπουργών που συνδέονται -και το προβλέπει αυτό και το ανακριτικό υλικό- αιτιωδώς με το έγκλημα των Τεμπών, γνωρίζουμε -και το έχετε προαναγγείλει- ότι αν καταθέσουμε πρόταση προανακριτικής επιτροπής έχετε αποφασίσει -και το είπατε από τις 15 Νοεμβρίου- να αμνηστεύσετε τα δικά σας πολιτικά πρόσωπα». «Εμείς λοιπόν γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι αυτό το κάνατε ήδη μία φορά στις 22 Νοεμβρίου, μια εβδομάδα μετά. Άρα έχουμε ένα πολιτικό δίλημμα: Να ακολουθήσουμε την υποχρέωση που έχουμε από τις ενδείξεις που αποκαλύπτονται σωρηδόν ή να ζητήσουμε υπερβαίνοντας ακόμη κι αυτές τις αποδείξεις αλλά ενώνοντας όλη την αντιπολίτευση, να ψάξει όλο το φάκελο ή Δικαιοσύνη; Κάναμε λοιπόν αυτή την υπέρβαση και θέτουμε αυτό το δίλημμα σε σας», είπε. Τόνισε: «Εμείς λέμε να πάρει μια απόφαση η Βουλή ομόφωνα και να πει ότι, όπως προβλέπεται και αφήνεται το περιθώριο στο Σύνταγμα, η Δικαιοσύνη να ελέγξει όλα τα παραπτώματα διά παραλείψεως των πολιτικών προσώπων. Το ερώτημα πια είναι σε σας κύριε Βορίδη. Αντέχετε; Γιατί δεν δέχτηκαν την άρση της ασυλίας;». «Εμείς λέμε όλα στη Δικαιοσύνη, όλες οι ευθύνες χωρίς καμιά συγκάλυψη, εσείς όμως υπηρετείτε οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης», είπε, προσθέτοντας ότι η απουσία του κ. Μητσοτάκη «αποδεικνύει ότι δε σέβεται την μνήμη των θυμάτων τις οικογένειές τους, τις ενάμισι εκατομμύριο υπογραφές, την ελληνική Βουλή, τη Δικαιοσύνη».

Επανερχόμενος ο κ. Βορίδης σχολίασε ότι αυτό που κατάλαβε είναι ότι «από τη μια μεριά κρίνετε ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες, από την άλλη μεριά δεν θα καταθέσετε την πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής». «Η πρόταση για σύσταση έχει ζητήματα γιατί πρέπει να πείτε τα αδικήματα, πρέπει να τα περιγράψετε, πρέπει να πείτε επακριβώς τις συμπεριφορές, πρέπει να περιγράψετε την αμέλεια, πρέπει να κάνετε μία εξειδικευμένη ποινική συζήτηση, δεν αναλαμβάνετε καν την ευθύνη της πρότασης αυτής. Αυτό προέκυψε από την σημερινή σας τοποθέτηση», είπε.

Όχι μόνο δεν συγκαλύψαμε τίποτα, αλλά, σταθήκαμε τρομερά ανεκτικοί στη συστηματική απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της αντιπολίτευσης, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

«Έχουμε ακούσει πραγματικά αδιανόητα πράγματα για μία κυβέρνηση, που από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι θέλουμε να μην κρυφτεί το παραμικρό, ότι θέλουμε να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου πρέπει να αποδοθούν και ότι θέλουμε να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση», είπε ο κ. Βορίδης, επικρίνοντας όσους κατηγορούν την κυβέρνηση για συγκάλυψη. 

Όπως τόνισε ο κ. Βορίδης, αυτό που έγινε με το πόρισμα είναι να δοθούν όλες οι διαστάσεις μίας συγκλονιστικής τραγωδίας, ενός φοβερού δυστυχήματος, ενός πράγματι εγκλήματος, ώστε πρώτον να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου πρέπει να αποδοθούν και δεύτερον να εντοπιστούν οι συστημικές δυσλειτουργίες προκειμένου να βελτιωθούν. «Όχι μόνο δεν συγκάλυψαμε τίποτα αλλά θα μου επιτρέψετε να πω ότι, στην συστηματική απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του γεγονότος, μέχρι σήμερα έχουμε σταθεί τρομερά ανεκτικοί. Είναι ευκαιρία σε αυτή τη συζήτηση πάντως, να βάλουμε τέλος σε όλες αυτές τις παραφιλολογίες και να ξέρουμε ότι δουλέψαμε υπεύθυνα, με ακεραιότητα, προκειμένου να μην ξανασυμβεί κάτι τόσο τραγικό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

Αναφερόμενος στο ψήφισμα που συγκέντρωσε 1,3 εκατομμύρια υπογραφές, που ζητάνε, όπως είπε, να καταργηθεί η ποινική αρμοδιότητα της Βουλής και η βουλευτική ασυλία, ο κ. Βορίδης αναρωτήθηκε «γιατί δεν τους εξηγεί κάποιος ότι αυτό είναι αναθεώρηση του Συντάγματος; Και τους λέτε ότι θα γίνει με τη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία; Η λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία, δεν είναι για να εισαχθεί νόμος στη Βουλή; Αν φέρουμε εδώ ένα νόμο, και πούμε ότι καταργούμε το άρθρο 86 του Συντάγματος, καταργείται;» διερωτήθη ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης και συνέχισε: «Γιατί δεν το λέτε αυτό; Και ποιος κάνει εκμετάλλευση της αγωνίας των ανθρώπων όταν τους λέει τέτοια πράγματα; Εμείς, που τους λέμε καθαρά την αλήθεια ή εσείς που λέτε ψέματα για να βγει το λαϊκιστικό μεροκάματο;».

 

Κουτσούμπας: Την πρώτη και βασική πολιτική ευθύνη φέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στη Βουλή επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη είπε ότι «την πρώτη και βασική πολιτική ευθύνη για το συγκεκριμένο έγκλημα φέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ευθύνεται ως επικεφαλής της κυβέρνησης στη θητεία της οποίας συνέβη αυτό το τραγικό έγκλημα. Ευθύνεται γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ παραλαμβάνοντας την αντιλαϊκή σκυτάλη από προηγούμενες, πρωτοστάτησε στην εφαρμογή, με μεγαλύτερη ταχύτητα, της ”απελευθέρωσης” των σιδηροδρομικών μεταφορών. Ευθύνεται γιατί παραπέμπει την ολοκλήρωση των στοιχειωδών έργων στο σιδηροδρομικό δίκτυο σε βάθος εικοσαετίας. Ευθύνεται γιατί τα έργα αυτά θα χρηματοδοτούνται με αποκλειστικό κριτήριο την κερδοφορία μακριά από τις ανάγκες του λαού για σύγχρονες ασφαλείς σιδηροδρομικές μεταφορές».

«Όσο βαρύτατες κι αν είναι οι ατομικές ευθύνες για την παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας δεν αθωώνεται η πολιτική που έφερε τα πράγματα ως εδώ, η πολιτική που έχει δημιουργήσει χιλιάδες ”κοιλάδες των Τεμπών” όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «είναι προκλητική η εμμονή από την κυβερνητική πλειοψηφία στην προβολή του ανθρώπινου λάθους όταν στην εποχή μας οι σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την πλήρη ασφάλεια στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, προλαμβάνοντας ή διορθώνοντας ανθρώπινα λάθη και εκμηδενίζοντας την πιθανότητα ατυχημάτων».

Ανέφερε ότι «η σύγκρουση των δύο τρένων δεν ήταν αναπόφευκτη, όπως επιδιώκουν να πείσουν τα κυβερνητικά επιτελεία ένα χρόνο μετά το έγκλημα. Όπως έχει ήδη καταδειχθεί θα είχε αποφευχθεί αν ήταν σε λειτουργία τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας-τηλεδιοίκησης», ενώ σημείωσε ότι «θα μπορούσε ακόμα να είχε αποφευχθεί, παρά την απουσία αυτών των συστημάτων ασφαλείας, αν υπήρχε τουλάχιστον το αναγκαίο και σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό».

Όμως, επισήμανε «έχουν φροντίσει όλες οι κυβερνήσεις με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και επικαλούμενες πάλι τις ”αντοχές της οικονομίας” να αποψιλώσουν το ανθρώπινο δυναμικό και τις υποδομές».

«Την πολιτική ευθύνη για την κατάσταση στον ελληνικό σιδηρόδρομο για τα τεράστια κενά και ελλείψεις στα συστήματα ασφαλείας φέρνει ακέραια αυτό το κράτος και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων τριάντα χρόνων» υπογράμμισε.

 

 

Μαρκόπουλος (ΝΔ): Η απάντηση είναι η δομική μεταρρύθμιση

Η απάντηση στις 57 οικογένειες δεν είναι το μίσος αλλά η δομική μεταρρύθμιση σε όσα μας πονάνε, τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής της ΝΔ, Δ. Μαρκόπουλος ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών».

Όπως είπε, το έργο της επιτροπής δεν ήταν εύκολο αλλά ήταν «ένα μακροβούτι στη θλίψη και την οδύνη αυτών των οικογενειών» αν και υπήρξαν ορισμένοι που μας παρουσίασαν, περίπου, ως ανθρωπόμορφα τέρατα. Κι εμείς γονείς είμαστε και θυμάμαι τους συναδέλφους της πλειοψηφίας να ρωτάνε και να έχουν πραγματική αγωνία, είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

Απευθυνόμενος προσωπικά στην επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, ο κ. Μαρκόπουλος την κάλεσε να σταματήσει τον πολιτικό χουλιγκανισμό και το εμπόριο του πόνου: «Το μονοπώλιο του μίσους έχετε κα Κωνσταντοπούλου. Είστε έμπορος και εργολάβος του πόνου. Θέλετε να πείτε για την κυβέρνηση και για τον πρωθυπουργό, που από την πρώτη στιγμή με συντριβή έσπευσε στην Λάρισα ότι το μέλημα του, ποιο ήταν; Να κρύψει, λες και ήταν κάποιος δολοφόνος, τα στοιχεία; Είναι δυνατόν; Και είστε σοβαροί πολιτικοί; Εμείς υπερασπιστήκαμε την αλήθεια» υπογράμμισε ο κ. Μαρκόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ