Temu: Τελεσίγραφο από την Κομισιόν για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με παράνομο εμπόριο

Η ΕΕ ζητά έως τις 21 Οκτωβρίου 2024 πληροφορίες και για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.
Open Image Modal
SOPA Images via Getty Images

Τελεσίγραφο 10 ημερών έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Temu, τον κινεζικό ιστότοπο αγορών για να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει για να σταματήσει την πώληση παράνομων προϊόντων στην πλατφόρμα του.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή απέστειλε αίτημα παροχής πληροφοριών (RFI) στην Temu, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία PDD Holdings, στο πλαίσιο του νόμου περί ψηφιακών υπηρεσιών (DSA), για την προστασία των καταναλωτών, τη δημόσια υγεία και την ευημερία των χρηστών, όπως αναφέρει.

Επιπλέον, η Κομισιόν ζητά λεπτομέρειες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, έως τις 21 Οκτωβρίου 2024.

Με βάση την αξιολόγηση των απαντήσεων της Temu, η Επιτροπή θα καθορίσει τα επόμενα βήματα», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής. Αυτό θα μπορούσε να συνεπάγεται την επίσημη κίνηση της διαδικασίας σύμφωνα με το άρθρο 66 της (Digital Services Act -DSA) .

Σύμφωνα με το άρθρο 74 παράγραφος 2 της DSA, η Επιτροπή μπορεί να επιβάλει πρόστιμα για ανακριβείς, ελλιπείς ή παραπλανητικές πληροφορίες σε απάντηση σε RFI.

Τον Μάιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ήδη δηλώσει ότι η Temu θα πρέπει να συμμορφωθεί με αυστηρότερους κανόνες της ΕΕ για το διαδικτυακό περιεχόμενο, αφού ο αριθμός των χρηστών της ξεπέρασε ένα βασικό κριτήριο.

Η Temu χαρακτηρίστηκε ως Πολύ Μεγάλη Διαδικτυακή Πλατφόρμα (VLOP) σύμφωνα με την DSA στις 31 Μαΐου 2024 γεγονός που σημαίνει ότι έπρεπε να συμμορφώνεται με τους αυστηρότερους κανόνες που ισχύουν για τις VLOP και να συντάσσει έκθεση αξιολόγησης κινδύνου από τις 3 Οκτωβρίου 2024.