Τένις - Κίνα: Απολογήθηκε η Πάουλα Μπαντόσα για την "ρατσιστική" γκάφα της

«Δεν ήξερα ότι αυτό ήταν προσβλητικό. Αναλαμβάνω την ευθύνη», ανέφερε η Ισπανίδα τενίστρια.
Open Image Modal
Η Paula Badosa από την Ισπανία επιστρέφει ένα χτύπημα στην Coco Gauff από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε έναν ημιτελικό αγώνα μονών γυναικών για το τουρνουά τένις China Open που διεξάγεται στο Εθνικό Κέντρο Τένις στο Πεκίνο, Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024. (AP Photo/Ng Han Guan)
via Associated Press

Η Ισπανίδα σταρ του τένις Πάουλα Μπαντόσα ζήτησε συγγνώμη αφού κατηγορήθηκε για ρατσισμό με αφορμή μια φωτογραφία που φαινόταν να τη δείχνει να τραβάει τα μάτια της με chopsticks ενώ βρισκόταν στην Κίνα για μια σειρά τουρνουά.

Μετά την ήττα της το Σάββατο στα ημιτελικά του China Open, ο προπονητής της Μπαντόσα, Πολ Toλέδο, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Instagram, κάνοντας tag τον επίσημο λογαριασμό του China Open. Σύντομα τα σχόλια άρχισαν να πληθαίνουν, κατηγορώντας την Ισπανίδα για ρατσισμό.

Η 26χρονη πρώην Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης απάντησε γρήγορα, ζητώντας από τον κόσμο να μην ερμηνεύσει τη φωτογραφία κατ′ αυτόν τον τρόπο. «Δεν μιμηθήκαμε ούτε κατά διάνοια τους Ασιάτες», έγραψε ως απάντηση. «Έπαιζα με το πρόσωπό μου και τις ρυτίδες μου».

Συνέχισε: «Αγαπώ την Ασία ... και έχω πολλούς Ασιάτες φίλους. Είναι οι πιο ευγενικοί άνθρωποι». Ο Toλέδο διέγραψε αργότερα τη φωτογραφία από τον λογαριασμό του στο Instagram.

Πριν από την εμφάνισή της την Τρίτη στο Wuhan Open, η Μπαντόσα ζήτησε συγγνώμη. «Πραγματικά λυπάμαι, δεν ήξερα ότι αυτό ήταν προσβλητικό (ή) ρατσιστικό», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Λάθος μου. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη».

Πρόσθεσε ότι ελπίζει ο κόσμος να την κατανοήσει και δήλωσε ότι θα μάθει από το λάθος της.